49. sedmica

Ponedjeljak 3.12.2007

ImageOpet sedmica poèinje sa bh. „safunicom“ pod nazivom „Kriminal sa mirisom fudbala“. Danas je na pincom.info izašao dosta dobar, zanimljiv i hrabar tekst.  Neki dijelovi su uistinu zanimljivi:

ImageU sve se umiješala i politika, jer kako nam je potvrdio blizak izvor Savezu direktor Ahmed Pašaliæ je spreman otiæi, ali pod jednim vrlo bitnim uvjetom, a to je da dobije jednu od znaèajnijih du¾nosti unutar jedne politièke stranke s bošnjaèkim predznakom?“

Ovo je strvarno više smiješno nego ¾alosno, pa opet više ¾alosno nego patetièno…

Od dvije stranke sa Bošnjaèkim predznakom, jadna li je ona koja primi Ahmeta. Sigurni smo da æe nakon toga ostati samo jedna stranka sa Bošnjaèkim predznakom, jer æe ona stranka koja primi Ahmeta izgubiti i glasaèe i simpatizere, a zasigurno i veliki broj èlanstva. Nakon višegodišnjih povlaèenja Ahmetovog imena po novinama i raznim kuloarima (naravno u negativnom kontekstu) ta i takva stranka æe zauvijek postati etiketirana. Baš nas interesuje ovaj prelazni period. Jebo transfet Ronaldinja iz Barce u Chelzi.

„Od fotelje u Savezu do stranaèkog stola najljepše je IMT doba“

IMT=ima'l mene tu ðe?

ImageDanas je takoðe izašlo i slu¾beno saopštenje BHFa koje su uglavnom objavili u cijelosti svi bh.mediji osim naravno onih medija koji imaju dosta dobar tald¾ijsko-partijski-IMT (pogledati znaèenej skraèenice u teksti iznad) odnos sa muljatorima iz Savaza.

Što bi reko' naš narod : „Vrana vrani oèi ne kopa“. Neka ba. Nema veze. Nama je bitno da je izjava izazvala brojne reakcije,  da je na svim vodeæim portalima ova vijest imala najviše èitanja, ali i komentara posjetilaca koji nam daju za pravo da ka¾emo kako kompletna bh.javnost daje punu podršku BHFu.

„Do konaènog ozdravljanja BH. fudbala- SLO®NO“

 

Utorak 4.12.2007.godine

Danas Liga šampiona glavna vijest. Inzagi uvalio gol Celtiku. Al' nas druge brige more.

Kod nas u BiH  danas je odr¾an sastanak ®irija sedmog Izbora najboljih sportaša BiH.

Image„U konkurenciji za najboljeg sportaša BiH u 2007. godini ostali su: Mirza Teletoviæ (košarka), Markica Dodig (boæanje), Hamza Aliæ (atletika), Amel Mekiæ (d¾udo) i Borki Predojeviæ (šah). Kada je u pitanju konkurencija za najbolju sportašicu na listi su ostale: Sabina Pehiæ (rukomet/nogomet), Lusija Kimani (atletika), Arnela Od¾akoviæ (karate), Olivera Juriæ (dizanje tegova) i Sandra Martinoviæ (tenis).Reducirane su liste i u konkurenciji ekipa, odnosno trenera. U utrci za priznanjem najbolje ekipe BiH u 2007. godini ostali su: FK Sarajevo, ®OK Jedinstvo (Brèko), ®enska karate reprezentacija BiH, RK Bosna (Sarajevo) i ®enska košarkaška reprezentacija BiH, dok su u konkurenciji za najboljeg trenera: Husref Musemiæ (nogomet), Zoran Mikeš (košarka), Neðo Ðuroviæ (atletika), Goran Had¾iæ (odbojka) i Branislav Crnogorac (d¾udo).Sveèano proglašenje pobjednika bit æe odr¾ano u hotelu "Holiday Inn" 17. decembra u 20.00 sati.

Ova, sada veæ tradicionalna manifestacija je dosta dobro osmišljenja. Ipak, mi bi sugerisali da se uvede još jedna kategorija pod nazivom „ Osobe i kolektivi koji su kroz sport najviše narušili ugledu BiH“. Mi imamo „svoje“ kandidate i za pojedince, a i kolektive. Sponzori za nagrade bili bi mnogobrojni, a ovom prilikom mi æemo pomenuti samo tri:

1. Neki od KPZ-a (Kazneno popravnih zavoda) koji bi svim dobitnicima uprilièili nezaboravan odmor u luksuzno opremljenim sobama i VIP društvu ovih renomiranih ustanova.

2. Nena Šasana iz Uskog Brijega (najpoznatija saljevaèica strava)- koja bi svakom dobitniku besplatno dolazila tokom „odmora“ u KPZ-u (svakih 3 mjeseca) i saljevala zasigurno prijeko potrebne strave;

3. Ginekološka ordinacija „Èmar“ koja bi takoðe redovno i besplatno obilazila sve dobitnike u KPZ-u i brinula se o ispravnosti njihovog „zadnjeg trapa“;

Svi ostali sponzori su dobrodošli.

 

Srijeda 5.12.2007.

Nama najva¾nija današnja vijest svakako jeste sljedeæa:

Osim: Kako je utakmica završila?

ImagePrve rijeèi Ivice Osima nakon buðenja iz kome bile su Kako je utakmica završila? – prenose japanski mediji. Osim, k
oji je pretrpio mo¾dani udar gledajuæi utakmicu u svom domu u predgraðu Tokya, se i dalje oporavlja na odjelu intenzivne njege bolnice u Tokyu gdje dobrog raspolo¾enja u društvu obitelji jede sladoled.Njegove prve rijeèi koje je izgovorio od kako se probudio iz kome simboliziraju njegovu predanost nogometu. – rekao je glavni tajnik japanskog saveza Kozo Tajima.Kako prenosi japanski Nikkan Sports Strauss nije izgubio svoj smisao na humor te je na pitanje svoje supruge Asime da li mu je sladoled prehladan uz smiješak odgovorio.
Da nije ne bi bio sladoled.

Neopisivo smo sretni da se Švabo oporavlja. Ako  Bog da da se oporaviš i da nam doðeš u BiH.

Što se tièe ostalih dešavanja, opet nismo bili pošteðeni skandala sa „Slatkog æošeta“

ImageKomitet za takmièenje Nogometnog saveza BiH zakljuèio je da nema pouzdanih dokaza da je utakmica 13. kola Premijer lige BiH Leotar – Slavija 4:3, odigrana 10. novembra u Trebinju bila neregularna. Na osnovu prikupljene dodatne dokumentacije, Komitet za takmièenje nije u moguænosti podnositi bilo kakve prijave Disciplinskoj komisiji N/FSBiH. Mada je u N/FSBiH prije odigravanja utakmice u Trebinju stiglo upozorenje iz Udru¾enja igara na sreæu Srbije da æe susret na Policama biti namješten, kao i da su kamere snimile pojedine igraèe Leotara da vrše uplate na visoke kvote.

Ovakav rasplet mi smo i predvidjeli u komentarima upravo ove rubrike prije nekoliko sedmica. Pa eto narode i dalje idite na utakmice i pratite unaprijed dogovorene meèeve. Bolje da tih 90 minuta provedete sa svojim najbili¾ima ili prosto kupite par piva upalite TV i gledate neke od Evropskih liga.

„O Trebinje, Trebinje…okladi se, sjebi me“

 

Èetvrtak 6.12.2007

ImageNaš proslavljeni struènjak Vahid Halilhod¾iæ za SAN dao interviju. Izemðu ostalog èovjek taèno ponovio dijagnozu bolesti našeg fudbala:

Ime bh. struènjaka spominjalo se meðu kandidatima za selektorsku poziciju. Da li Vas zanima bh. reprezentacija?
U ovom trenutku nisam kandidat. Mo¾da me neki ¾ele za selektora, ali to nije realno.
Trenutno me ta pozicija ne zanima.

Zašto, mo¾da zbog uslova?

Finansijski uslovi nisu razlog. Kada jednog dana doðem, radit æu iz patriotskih razloga, za bosansku platu.

Iz kojih razloga Vas sada ne zanima dolazak u BiH?

Zato što se u NSBiH ne zna ko pije, a ko plaæa. Vlada rasulo. Ne treba biti posebno vidovit, pa to uoèiti. Uostalom, mediji godinama o tome pišu, navijaèi i glavni reprezentativci bojkotuju reprezentaciju. To najbolje govori o stanju u i oko Saveza i reprezentacije.

I opet su BHFanaticosi krivi što èak i BH stuènjak ima ovakvo mišljenje? Jel'de paraziti?

Ili je Vaha nedovoljno struèan i kompetetan da govori o fudbalu u BiH? Ma sigurno jeste, jer pored vas istinskih stuènjaka i patriota, šta æe nama koji kurac Vaha? Šta se on pravi pametan? Nije on sa 4 para kopaèki krenuo poslije rata sa fudbalskom reprezentacijom BiH i dogurao do ovako visokog rejtinga evropskim i svjetskim fudbalskim okvirima. Nije on sposoban da utaji 1,5 miliona KM, a garant ne zna ni „reketirati“ igraèe koji bi igrali za našu reprezentaciju. On misli da je lako putovati po raznim domjenkama i sastancima pa tamo slušaš nekakog Platinija kako ti nešto prièa na nekom èudnom jeziku. Ma patnja je to bolan kad ništa pod milim Bogom ne razumiješ i govoriš samo yes, yes, pa se glupo smješkaš i klimaš glavom,a oèima tra¾iš svog prevodioca koji nikako da se odvoji od švedskog stola i onog šampanjca. Jok. Ne zna taj Vaha ništa. A ovo je samo malo od onog što on ne zna. Ima toga još puno, puno, puno.

 

Petak 7.12.2007.

ImageDanas odr¾ana skupština N/F Savzea BiH. Èlanovi skupštine izglasali su povjerenje  Èeki i sada je u ime srpskog naroda, a umjesto pokojnog Jeliæa, on novi èlan predsjedništva.  Veæ nas pitaju šta æete Fanaticosi sada, jer prije nego je postao èlan predsjedništva g.din Èeko je najavio prvi potez razgovor sa vama i poboljšanje situacije u bh. fudbalu? I tada smo rekli, a evo ponavljamo opet svima da se sastanak mo¾e samo desiti kada se ispune neki minimalni uslovi kao znak dobre volje novog predsjednika. Dosta je toga pomenuo g.din Èeko u predizbornim medijskim istupima pa je red da se doka¾e na prvoj sjednici 17 decembra. Ukoliko jasno i glasno nastupi onako kao što je obeæao onda æemo ozbiljno shvatiti njegova obeæanja. Ali, ukoliko nakon prve sjednice ne bude ništa radikalno napravljeno, shvati æemo to kao „stapanje sa okolinom“ i dijelom svega onoga protiv èega se BHF bori.

Do njega je. Nije, nit je kad bilo, do nas! G.dine Èeko na tebe je red!

Danas, po ko zna koji puta, se piše o maldom i talentovanom Pjaniæu:

ImagePonavljam da je moja najveæa ¾elja nastupiti za reprezentaciju BiH. Dva puta sam se odazvao na poziv selektora mlade reprezentacije, Nikole Nikiæa, koji je prezadovoljan mojom igrom. Takoðer, prisustvovao sam treningu A selekcije i dobio sve komplimente od selektora Fuada Muzuroviæa. Meðutim, problem i dalje predstavlja dobijanje bh-a pasoša, bez kojeg ne mogu nastupiti za BiH. Vijeæe ministara BiH je u dva navrata odbilo moj zahtjev za pasoš, ali ovoga puta imam uvjeravanja od èelnika NS BiH da bi do kraja godine mogao dobiti pasoš BiH i da æu konaèno nastupiti za našu reprezentaciju, rekao je Miralem Pjaniæ za radio Feral iz Kalesije.

Buka i sramota naše dr¾ave. Dva puta Vijeæe Ministara odbija zahtjev. Pa nije ni èudo što mnogi naši Pjaniæi nastupaju za razne reprezentacije. Ukoliko se u narednoj sedmici ne riješi ovaj sluèaj, mi æemo biti primorani da pokrenemo javnu kampanju radi ovog problema.A kad treba foteljašima izglasati povæanje ionako bezobrazno velikih paušala e onda se expresno sve rješava. Neæemo se igrati sa patriotizmom gospodo. Ipak smo mi vas (na ¾alost) izabrali!

ImageJoš jedna smiješna stvar koja bi mogla i u rubriku „Vjerovali ili ne“. U današnjem Sport-u Fuad Muzuroviæ (za one koji ne znaju to je selektor bh.reprezentacije kojeg je izabrao Pašaliæ i koji radi za mjeseènu  platu od 10000 KM i koji je zajedno sa tim istim Ahmetom uspio našu selekciju iz treæe srozati u èetvrtu jakosnu skupinu) indirektno optu¾uje navijaèe za poraz od Moldavije. Pa eto de se makar dogovorite. Kada se igraèi (potpisnici) bune onda Munib i Ahmet govore da oni imaju idealne uslove i da igraèi prave rezulate, a ne Ahmet ili Munib ili neko iz predsjedništva. Eh, onda kad se izgube utakmice, onda više nisu ni igraèi krivi nego navijaèi, a dosta èesto i novinari koji prenapuhavaju atmosferu. Pa jebo te mi stvarno imamo redovan sex. Svako malo nas neko jebe u mozak.

 

Subota 8.12.2007.godine

ImageBiH ima KRALJA SVOGA

SERGEJ BARBAREZ ZOVEMO GA…

4 pitanja i odgovora za SERGEJ BARBAREZA u proslom izdanju Njemackog KICKER-a


 Šta volite èitati ili koju ste knjigu zadnju proèitali?

-Zadnje što sam èitao i što uvijek èitam je prošlost Bosansko Hercegovaèkog naroda kao i ratni i poslijeratni dogadjaji u mojoj zemlji?


Ko vam je idol?

-Moji idoli ¾ive u Bosni i Hercegovini.To su svi oni ljudi koji su za tako malo vremena podigli moju zemlju i vratili je u ¾ivot.To su moji idoli.


Koji vam je poraz ostao u sjecanju?

-To neæu nikada zaboraviti. Danska na Koševu. Samo 1-1. Sjeæam se plakao sam kao malo dijete a cijela nacija je bila na nogama.


Šta biste voljeli èitati na naslovnoj strani?

-Barbarez ponovo produ¾io, nikada ne prestaje igrati fudbal.

Zar je potrebna neka poruka onima koji sjede na funkcijama za koje, osim što su politièki podobni, definitivno nisu ni struèni ni sposobni. Da iko od njih ima makar mrvicu ponosa, morala, iskrenosti i ostalih osobina koje krase normalne insane, onda bi, nakon èitanja ove izjave Sergeja Barbareza, ustao iz udobne fotelje izašao iz Saveza i nikada se više ne bi tamo vratio/la.

 

Nedjelja 9.12.2007.g

Opšta frka i hapšenja po Beogradu. Policija odluèila da stane u kraj kriminalu u fudbalskom savezu Srbije. Tamošnji mediji pišu da su neki kriminalci prebjegli u BiH. Haman došli kod svojih ahbaba da ih ovi zaštite. Ne bi nas jako zaèudilo da u našem Savezu našu i funkciju za pokojeg bjegunca iz Srbije – neko vrijeme dok se "ne snaðe".

ImageA mi se naivni nadali da æe nakon informacije da je naš Savez utajio 1,5 miliona KM  usljediti ovakva (makar slièna) policijska akcija u Sarajevu. Eeeeee, koje smo mi budale.

Danas je BHFpress kontakirao jedan naš kolega (vjerovatno sa ciljem da nas nasmije), novinar jednog bh. medija i proslijedio nam poruku koju je on dobio od jednog gospodina iz Zenice.

Ovu poruku prenosimo uz cijelosti, da se uvjerite kako naš narod u ovoj opštoj besparici brine za dr¾avne pare i predla¾e naèine za uštedu istih.

Poštovani molim vas da mi odgovorite da li je bilo moguce da se uštede ogromne pare ulo¾ene u Izbore u RS-u? Naime, poznato je da je pokojni g.din Milan Jeliæ obavljao dvije funkcije (predsjednik RS-a i èlan predsjedništva nogometnog savjeta BiH). Obzirom da je u Petak izabran novi èlana predsjedništva u nogometnom savezu BiH, a to je g.din Bogdan Èeko, zašto se jednostavno dotièni g
ospodin ne imenuje za predsjednika RS-a. Time bi bila zadovoljena i prijašnja forma, a uštedjela bi se ogromna sredstva.

Unaprijed zahvalan na odgovoru

Elvis  iz Zenice

ostali clanci