Navijačka skupina BHFanaticos osuđuje vandalski čin i ispisivanje uvredljivih grafita na crkvi u Visokom

Navijačka skupina reprezentacija Bosne i Hercegovine, BHFanaticosi (BHF) najoštrije osuđuje vandalski čin provaljivanja i ispisivanja uvredljivih grafita sa potpisom „BHF“ na Crkvu Svetog Prokopija u Visokom, crkvu koja je nacionalni spomenik Bosne i Hercegovine.

Ovom prilikom navijačka skupina svih reprezentacija BiH se ograđuje od ovog gnusnog čina, koji nije djelo članova BHF-a. Naša navijačka skupina postoji 15 godina, naše „borbeno polje“ je tribina, a naš cilj podrška svim našim sportistima, što smo do sada pokazali mnogo puta i u skoro svakom kutku svijeta.

Također, članovi naše navijačke skupine dolaze iz svih dijelova Bosne i Hercegovine, Evrope i svijeta, različitih su vjerskih ubjeđenja, a svi zajedno smo ujedinjeni u podršci i ljubavi prema Bosni i Hercegovini.

Ovim putem naša navijačka skupina poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko – dobojskog kantona, predstavnike Policijske stanice Visoko i predstavnike Općine Visoko da kada pronađu počinioce, objave javno imena i prezimena istih, jer je ovim činom, nanesena i ogromna šteta našoj navijačkoj skupini.


BHFanaticos

Sarajevo, 22.januar 2015 godine.