D¾eko: Mo¾emo iznenaditi ©pance

ImageDva sata borbe, ali na kraju je sve vrijedilo, prošli smo, bio je prvi komentar napadaèa Wolfsburga i reprezentacije BiH Edina D¾eke, koji je sa svojim timom, nakon boljeg izvoðenja penala u meèu protiv Schalkea ušao u èetvrtfinale Kupa Njemaèke.

Edin D¾eko nije uspio pogoditi u regularnom dijelu, iako je veæ u treæoj minuti imao kolosalnu priliku. Meðutim, uspio je pogoditi u ruletu jedanaesteraca. Pucao je èetvrti, a nakon njegovog pogotka Mladen Krstajiæ je propustio realizirati penal i tako otvorio vrata èetvrtfinala za Wolfsburg.

Moramo biti zadovoljni, jer smo izbacili jedan fantastièan tim. U subotu je ¾rijeb i nadam se da æemo za protivnika ovaj put dobiti neku ekipu iz druge lige. U bubnju su tri drugoligaša i pet bundesligaša, a mo¾da bi bio red da nas ovaj put sreæa pomazi. Na kraju krajeva, svejedno je protiv koga igramo, ako æe to biti na našem terenu. Ovdje smo u stanju sve pobijediti,

Da sam postigao pogodak, bilo bi idealno. Vodio sam tešku bitku sa Krstajiæem, imao dosta šansi, ali nisam pogodio. Meðutim, pogodio je neko drugi. Najbitnije je da smo prošli dalje, jer ovo je zaista podvig.

Edin D¾eko upravo zbog kup utakmice nije bio u Japanu, gdje je naša selekcija pora¾ena sa 3:0. Ka¾e da je informacije o kretanju rezultata dobivao od èlanova porodice iz Sarajeva, koji su mu prenijeli da je naš tim odigrao dosta dobro prvo poluvrijeme, te da je pobjednika presudio umor naših igraèa.

Uvjeren sam da to nije pravi pokazatelj snaga, smatra D¾eko, kojeg smo upitali i za komentar rasporeda kvalifikacija…

Ne znam dali je dobro što posljednju utakmicu igramo sa Špancima, ali prvi meè na njihovom terenu mo¾da i nije toliko loša solucija. Biæe umorni nakon Evropskog prvenstva, neki æe tek doæi sa odmora i smatram da mo¾emo iznenaditi, a onda pobijediti Estoniju kod kuæe. Raspored je takav kakav je. Na nama je da damo maksimum u svakoj utakmici, a sasvim je svejedno protiv koga i gdje igramo. Istina, na poèetku nas oèekuju sve sama gostovanja kod najjaèih iz naše grupe, ali kasnije nam svi dolaze i uvjeren sam da æemo biti tvrd orah.

D¾eko nam je na kraju priznao kako je sam sebe iznenadio èinjenicom da je na terenu proveo 120 minuta, a da na kraju susreta nije osjeæao preveliki umor.

Prvi put u karijeri sam odigrao 120 minuta i izdr¾ao bez ikakvih problema. Mogao sam trèati, noge su slušale, kao i pluæa, i slobodno mogu reæi da sam mogao još igrati da je bilo potrebno, kazao je D¾eko.

 

Sportin.ba