Komisija za licenciranje NSBiH pod utjecajem moćnika

ImageU povodu posljednjih dešavanja, te medijskih nagaðanja u vezi odgoðene sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova Nogometnog saveza BiH na kojoj se trebala donijeti konaèna odluka o izdavanju licence FK Sloboda, Upravni odbor ovog kluba se oglasio saopštenjem u kojem se ka¾e:

– Odluèili smo se obratiti cjelokupnoj bh. javnosti, te i na ovaj naèin skrenuti pa¾nju na pritiske pod kojim se oèigledno donose sve va¾nije odluke u našem nogometu. Izuzetak izgleda nije niti Komisija za licenciranje, sa kojom FK Sloboda ima odliènu saradnju još od samog procesa licenciranja, a koja pod uticajem nogometnih moænika iz sjene, oèigledno ne mo¾e raditi prema propisima koji va¾e za sve bh. klubove. Naime, FK Sloboda je prema uputama Komisije za licenciranje prikupila svu potrebnu dokumentaciju, identiènu kao i drugi klubovi koji se nalaze u sliènoj situaciji, potpisanu od istih institucija i istih odgovornih osoba. Stoga smo s razlogom oèekivali potvrdnu odluku Komisije za liceniranje, koja je oèito pod raznim pritiscima, nije mogla donijeti oèekivanu odluku, stoji u saopæenju FK Sloboda.

Iz tuzlanskog kluba upozoravaju sve koji odluèuju o sudbini njihovog ovosezonskog napora, "da ukoliko popuste pod pritiscima, da æe cijeli sluèaj završiti na Sudu BiH, te relevantnim institucijama UEFA-e, koje æe sigurno zanimati kako ne postoje isti aršini za sve klubove, koji manje-više opstaju po istom principu".

– Neæemo dozvoliti, da evropske utakmice koje smo zalu¾ili, igra neko koga smo na sportskom terenu zaslu¾eno porazili. Bez obzira na sve, vjerujemo da nam to i pored konstantnih pristisaka NFSBiH neæe uskratiti, stoji u saopæenju  Upravnog odbora FK Sloboda.

fena