Braco: Moja odluka je definitivna, ne vraæam se!

ImageU Juventusu su znali šta kupuju, kada su ljetos Bajernu «preoteli» Hasana Salihamid¾iæa. Doduše, Italijanima su posao olakšali pojedinci iz bavarskog giganta, koji su odugovlaèili sa ugovorom. I Braco se malo zasitio Bundeslige, pa je u kalèu našao novi izazov. Hasan se preko noæi «zaljubio u Staru damu, izborio mjesto kod trenera Klaudia Ranjeria, postao ljubimac navijaèa. – piše danas San.

 Iskusni je nogometni super star za «San» demantirao izjavu Zlatka Kranjèara, kandidata za selektorsku poziciju bh. repezentaciju, koji je najavio Bracin povratak

– Nema šanse da se vratim. Moja je odluka nakon utakmice protiv Francuske definitivna – ne vraæam se više! Dosta je bilo. Molio bih novinare, trenere koji se reklamiraju, da ne manipulišu mojim imenom i da ne poveæavaju svoj rejting dajuæi navijaèima la¾nu nadu o mom povratku – izjavio je u razgovoru za naš list Salihamid¾iæ.

Kranjèar je samo jedan od kandidata?
A, koji su drugi?
Vaš bivši saigraè Lotar Mateus..?
– Lotar… Hahaha… Nemogu vjerovati… Jeli stvarno on kandidat? Nemam komentar.

Ima još nekih imena, Vama poznatih, poput Mehe Kodre, Meše Ba¾dareviæa, Jir¾i Plišeka, Marjana Vlaka..?
– Neke stvarno kao trenere i ljude ne poznajem, pa nemogu komentirati. Kodru poznajem dobru. Bio mi je kapiten, ima veliku igraèku karijeru.

Elvir Boliæ se zala¾e za povratak bivših asova; Vas, Barbareza, Konjiæa, Kodre, Hibiæa…?
– Sa Boliæem sam u najboljim odnosima. I on je veliko igraèko ime. Puno je dao reprezentaciji. Pametan je i zna šta radi. Bilo bi mi drago da reprezentacija krene naprijed, bez obzira koje vodio.

Mo¾emo li se nositi sa Špancima i Turcima u grupi za SP?
– Zašto da ne. Pokazali smo, baš kada smo bili u grupi sa Špancima da nismo autsajderi. Španci nas nisu nikad nadigrali. Ni Turci nisu bauk. Va¾na je klima oko reprezentacije.

Znate li za smjene selektora?
– Ne znam. Ustvari, prièao sam sa "starim" u Jablanici, pa mi je on rekao šta se dešavalo.

Završen je prvi dio u Italiji, hoæete li mo¾da na odmor u BiH?
– Imam sedam dana odmora, koje æu provesti sa porodicom na nekoj od planina. Tek na ljeto planiram doæi u Jablanicu – izjavio je Salihamid¾iæ.

Hasan nije poput nekih koji zbog jedne garniture dresova dr¾i pressice i obilazi medije i velièa svoju gestu. Braco je suprotan primjer, godinama poma¾e Fondacija èiji su èlanovi, osim njega još Milevski i Jeremis poma¾e djecu bez roditelja u Zenici. Hasan i njegovi su prijatelji èesto poklanjali kompjutere, sportske rekvizite, imaju još planova.

– Radimo na još nekoj konkretnoj akciji bitnoj za taj dom i za djecu. I molim vas o tome ne trebate pisati. Ja to radim da djeci priuštim makar malo radosti u teškom djetinjstvu – objasnio je Braco.

san/sportin