Sead Ramović: Tražili su pare da igram u reprezentaciji

Image

Sead Ramoviæ je sa razoèaranjem doèekao spisak selektora bh. reprezentacije Miroslava Æire Bla¾eviæa za predstojeæi prijateljski susret sa Rijekom. Golman Tromsa i veæ drugu godinu je zaredom najbolji èuvar mre¾e u Norveškoj, ali je i ovog puta zaobi|en u širokom luku.

 

Traèak nade

– Imao sam traèak nade da æu konaèno dobiti poziv. Èuo sam da selektor spominje neke nove golmane i oèekivao sam da æu biti meðu prozvanima. Sada kada nisam dobio poziv, èvrsto sam uvjeren da selektor Miroslav Bla¾eviæ nikada nije èuo za mene. U suprotnom bi me spomenuo kao potencijalnog kandidata – ka¾e Ramoviæ. U prošloj sezoni Ramoviæ je bio najbolji golman Norveške. U 26 susreta primio je bio „svega“ 23 gola, najmanje u svim ligama Evrope.

– Nadam se da neæe se opet od reprezentacije BiH praviti cirkus i da æe pozive dobivati oni koji ih ne zaslu¾ uju. Uvjeren sam da æe me Bla¾eviæ doæi gledati u Norvešku. Ako ne on, onda neko od njegovih saradnika – ka¾e Ramoviæ, koji je sa Tromsom produ¾io ugovor.

 

Pojedinci i menad¾eri

Ramoviæ je jednom prilikom bio na okupljanjima naše reprezentacije, ali zbog problema sa pasošem nije uvršten meðu igraèe.

– Tada su i pojedinci bili upetljali prste, tra¾ili su i novce za moj nastup. Nikada neæu dati niti jedan euro ako mi je to ulaznica u reprezentaciju BiH – kazao je Ramoviæ.

 

Ponuda Totenhema i Bajera

Tokom zimske pause Ramoviæ se nalazio na meti engleskog Totenhema i njemaèkog Bajera iz Leverkuzena.

– Ponuda je bila odlièna, ali me èelnici Tromsa nisu ¾eljeli pustiti. Sada i ne ¾alim, jer imam lijepu priliku da konaèno sa Tromsom doðem do titule i plasmana u Ligu prvaka – ka¾e Ramoviæ, koji æe naredne sezone sa svojim klubom igrati u Kupu UEFA.

 

Avaz Sport