Sudijskim mešetarima šest mjeseci kazne

Image

Apelaciona komisija NS/FS BiH danas je izrekla kaznu za sudijske mešetare u našem fudbalu na osnovu koje pola godine neæe obavljati funkcije u ovom sportu.

Komisija kojom predsjedava Enes Hasiæ tako je sankcionisala Stevu Maksimoviæa, Davora Mujagiæa i Bla¾a ®ivkoviæa, èlanovi Struène sudijske komisije NS/FS BiH, te potpredsjednik Komiteta za sudije i suðenje, Radišu Vrhovca.

Oni su uèestvovali u prevari kojom su htjeli „pokriti“ arbitra Antonia Bla¾eviæa za „kriminalno suðenje“ u utakmici ovosezosnkog treæeg kola Premijer lige BiH, a u kojoj su Laktaši na svom terenu pobijedili Zvijezdu iz Gradaèca sa 2:1.

Naime, Bla¾eviæ je cijelim tokom susreta „šiljio“ za domaæe, a u sudijskom vremenu susreta dosudio im je nepostojeæi penal iz kojeg su Laktaši došli do pobjede. Utakmica je odigrana 16. avgusta prošle godine, a nakon niza ¾albi kluba iz Gradaèca, Disciplinska komisija suspendovala je danas ka¾njene, zbog indicija da su htjeli zataškati cijeli sluèaj!

Ipak, pomenuti mešetari u sudijskoj organizaciji NS/FS BiH veoma æe se brzo vratiti na posao, jer je Apelaciona komisija donijela odluku da im se današnja kazna raèuna od dana izricanja suspencija 27. oktobra 2008. 

Shodno tome, u fotelje NS/FS BiH „uvaliæe“ se ponovo 27. marta ove godine. Taman, u drugom dijelu proljetne polusezone kada su svake godine po tradiciji „prevare“ u našem fudbalu najaktuelnije, a u kojima najviše profitiraju sudije i njihovi nalogodavci. 

sportsport.ba