Barbarez trener u HSV-u

ImageLegenda bh. fudbala Sergej Barbarez uskoro bi mogao sjesti na klupu HSV-a. Roðeni Mostarac je na kraju prošle sezone okaèio kopaèke o klin, završivši karijeru u Leverkusenu. Završetkom karijere odluèio je da ne ode iz fudbala i krenuo je s trenerskom školom. Završavanjem A i B licence u Jablanici Barbarez ¾eli krenuti u trenerske vode, na¾alost ne u BiH.

– Trenutno pratim utakmice, gledam, uèim i radim praktikum u Hamburgu. Sada mi je najva¾nije da se dobro spremim za taj novi poziv. Trenerski posao je nešto drugo u odnosu na igraèku karijeru. Pojedini klubovi u Njemaèkoj su veæ zainteresirani za moje usluge, ali mene interesuje samo treniranje kluba u Bundesligi.

Najkonkretniji dogovor je s ljudima u Hamburgu. Oni ¾ele da odmah preuzmem neku od njihovih mlaðih kategorija. Meðutim, moja ¾elja je prvi tim, pa postoji moguænost i da se to desi u skorije vrijeme. Obostrani interes postoji – ka¾e za "as" Sergej Barbarez.

Pomoæ Vele¾u

Uvijek æu biti uz Vele¾ i pomagati svom matiènom klubu. Kao što sam rekao, nemam trenutno ambicija biti trener u BiH, a svakako æu gledati da pomognem Roðenima kako znam i umijem. Znam da su u krizi, ali vjerujem da æe i izaæi iz nje. Grad bi trebao malo više povesti raèuna o Vele¾u – dodaje Barbarez.

"Nemam nikakvih interesa raditi u bosanskoj ligi kao trener, trenutno mi je rad u Njemaèkoj prioritet, a ne znam šta æe se poslije dešavati.

"Sada mi je najva¾nije da se dobro spremim za novi poziv. Trenerski posao je nešto drugo u odnosu na igraèku karijeru.

sportcentar.ba