Protiv Švajcarske bez prava na grešku

ImageRukometnu reprezentaciju BiH veèeras oèekuje naredni susret kvalifikacija za EP 2010. U goste  bh. selekciji dolazi reprezentacija Švajcarske. Samo bod osvojen na gostovanju u Italiji, ostavio je bh. selekciji veoma malo prostora za kalkulacije.

Remijem sa Italijom, BiH se dovela u nezavidan polo¾aj u nastavku kvalifikacija. Svaki naredni eventualni kiks, veoma bi lako mogao znaèiti i definitivni oproštaj od sna koji se zove plasman na Evropsko prvenstvo.

–    Za veèerašnjeg protivnika imamo jednu veoma homogenu i uigranu selekciju koja zaslu¾uje svaki respekt. U ovom susretu prava na grešku nemamo i oèekujem maksimalno ozbiljan pristup svih svojih igraèa, kazao je najèitaniji sportski web-portal u Bosni i Hercegovini selektor A nacionalnog rukometnog tima BiH Halid Demiroviæ.

–    Koliko ste imali vremena nakon remija sa Italijom analizirati greške iz tog susreta kako se ne bi isto ponovilo i protiv Švajcarske?

–    Pa, vremena je jako malo. Sinoæ smo odradili jedan trening, gdje smo radili na popravljanju realizacije u napadu, koja je bila veoma loša u Italiji. Osim toga, struèni je štab obavio razgovore sa svim reprezentativcima kako bi našim rukometašima pokušali vratiti poljuljano samopouzdanje, dodao je Demiroviæ.

Selektor Demiroviæ takoðer je istakao da æe prisustvo publike mnogo znaèiti našim rukometašima, te se nada povoljnom rezultatu kojim bi se barem donekle iskupili za mršavi bod sa gostovanja u Italiji.

Susret izmeðu Bosne i Hercegovine i Italije na programu je veèeras u dvorani „Ramiz Salèin“ na Mojmilu sa poèetkom u 20 sati.

sportsport.ba