TREĆA POBJEDA BH. ODBOJKAŠA

Image

Nakon pobjeda od 3:0 nad Kinom i Irakom, reprezentacija BiH u sjedeæoj odbojci savladala je i selekciju Rusije rezultatom 3:1 u 3. kolu Grupe «A» Paraolimpijskog turnira u Pekingu. Ovim trijumfom naša ekipa izborila je plasman u polufinale sa prve pozicije jer je u tri duela ostvarila maksimalan uèinak.
Bh. odbojkaši odlièno su otvorili susret. Prva dva seta riješili su u svoju korist (25:21, 25:22) i kada se oèekivalo da meè rutinski privedu kraju dogodio se mali pad u igri što su Rusi iskoristili za osvajanje treæeg seta (25:18). No, bio je to samo mali predah koji su izabranici trenera Mirze Hrustemoviæa iskoristili prije èetvrtog seta u kojem su za samo 15 minuta dali Rusima do znanja da su u ovom trenutku bolji tim (25:16).

Za BiH su igrali: Godinjak 13 poena, Manko 13, Mehmedoviæ, Durmiševiæ, Mediæ 9, Duran 5, Mahmiæ, Hamziæ, H. Jusufoviæ, Alibašiæ 12, Delaliæ 3, E. Jusufoviæ 4.
Pred oko 400 gledalaca susret su vodili Janko Plesnik iz Slovenije i Anton Probst iz Njemaèke.
Protivnik u polufinalu najvjerovatnije æe biti reprezentacija Egipta koja je najbli¾a osvajanju druge pozicije u Grupi «A» iza neprikosnovenog Irana.

sportsport.ba