Su¹iæšić: Emir Spahić će biti spreman za Albaniju

Raduje ga èinjenica da su svi kandidati za reprezentaciju igrali. Ne ¾elim komentarisati izjavu selektora Albanije – ka¾e Sušiæ

Image 

Safet Sušiæ, selektor naše najbolje reprezentacije bio je raspolo¾en nakon što je obavio razgovor sa Emirom Spahiæem, našim kapitenom i prvotimcem francuskog Monpeljea.

– Razgovarao sam sa Spahiæem. Rekao mi je radosnu vijest da se ne radi o te¾oj povredi i da æe biti spreman za meè u Tirani protiv Albanije.

Jeste li pratili nastupe ostalih reprezentativaca?

– Raduje me èinjenica da su svi igrali. To je ono što nam itekako treba pred naredni susret.

Znate li za povredu Vedada Ibiševiæa?

– Naravno. Još nisam bio u Savezu, a planiram ga kontaktirati. Ne bih volio da izgubimo još jednog igraèa pred za nas izuzetno va¾an susret protiv Albanije u Tirani. Vedo je pošten momak, a uz to i kvalitetan igraè.

I njegov saigraè iz Hofenhajma Sejad Salihoviæ muku muèi sa povredom leða.

– Za nas je veliki hendikep što protiv Francuza na Koševu nismo imali Salihoviæa. I sada æe nam puno nedostajati, pošto æemo na njega moæi raèunati tek u junu naredne godine. I sami ste vidjeli koliko Sejo znaèi za igru Hofenhajma. U svakom sluèaju ¾elim mu brz oporavak.

Jeste li poèeli sa pripremama za oktobarsko okupljanje?

– Naravno. Uskoro æu objaviti spisak igraèa na koje æu raèunati za susret protiv Albanije u Tirani. Za sada samo toliko mogu reæi.

Kako komentarišete nedavnu izjavu Josipa Ku¾ea, selektora Albanije da u istom timu ne mogu igrati Pjaniæ, Misimoviæ i Ibrièiæ?

– To ne ¾elim komentarisati. Ne treba dolijevati ulje na vatru.

Koliko su opasni Albanci?

– Nisu naivna ekipa. Uostalom, u prva dva kola su osvojili èetiri boda. To dovoljno govori o njima. Mi moramo ozbiljno shvatiti ovu utakmicu – kazao je Sušiæ.

Pi¾onu ¾elim puno sreæe

Novi selektor Srbije Vladimir Petroviæ Pi¾on je poruèio da bi volio da Vas sretne u Poljskoj i Ukrajini na Evropskom prvenstvu.

– Prije svega ¾elim svom prijatelju Pi¾onu puno sreæe na selektorskoj klupi Srbije. I ja bih volio da se vidimo na Euru. S druge strane planiram ga narednih dana i kontaktirati. On je posljednji anga¾man imao u Rumuniji, a mi smo sa njima u grupi – prenio nam je svoja razmišljanje selektor Sušiæ.

 

(Avaz Sport)