Zvezda zbog Gurovića ne želi u Sarajevo

Nakon što je uprava KK Bosna otkazala gostoprimstvo Milanu Guroviæu, od uèešæa na turniru “Mirza Delibašiæ” odustao je njegov klub Galatasaray, a sada je uèešæe otkazala i Crvena zvezda.

Beogradski košarkaški klub na svojoj oficijelnoj stranici izdao je slijedeæe saopštenje koje prenosimo u cjelosti:

Košarkaški klub Crvena zvezda otkazao je uèešæe na memorijalnom turniru “Mirza Delibašiæ” u Sarajevu. Na ovaj naèin Crvena zvezda stala je u zaštitu svog bivšeg kapitena Milana Guroviæa, koji je onemoguæen da nastupi na turniru kao igraè Galatasaraja. Novonastala situacija neæe uticati na odnose dva kluba, a osim sportskog rivalstva Crvena zvezda i Bosna nastaviæe da gaje prijateljske odnose.

Bukva bez komentara

Admir Bukva nije ¾elio komentarisati otkaz uèešæa Crvene zvezde.

Sve stoji na oficijelnoj stranici Crvene zvezde i mislim da je bilo kakav komentar suvišan.“, rekao je prvi operativac Studenata za SportSport.ba. Guroviæ je u Zvezdi ostvario najveæe pomake u svojoj karijeri, a ovo nije prvi put da crveno-beli poma¾u ovom igraèu u nevoljama koje on sam izaziva svojim nacionalistièkim ispadima. Podsjetimo, 2004. godine u vrijeme kada je igrao u Partizanu, ovom igraèu je zbog tetova¾e Dra¾e Mihajloviæa zabranjen ulaz u Hrvatsku, nakon èega mu se uprava kluba zahvalila na uslugama. I tada, Zvezda je objeruèke prihvatila i zaštitila kontraverznog igraèa, a sada su ponovo stali u odbranu ideje koju on zastupa.

Iako je Zvezda na poziv iz Sarajeva veæ pozitivno odgovorila, i to tek nakon što je Guroviæ zamoljen da ne dolazi u Sarajevo, ovaj zaokret teško mo¾e doæi kao iznenaðenje za sve one koji znaju kakav uticaj Guroviæ i danas ima u klubu sa Malog Kalemegdana.

Vuk dlaku mijenja, ali æud nikada.

 

sportsport.ba

Milan Gurovic

Dokumentovani cetnik: Milan Gurovic u dresu Crvene Zvezde cije je ime davno izgubilo svaki smisao