RSBiH uložio žalbu Apelacionom sudu EHF-a

Image

Rukometni savez BiH ulo¾io je ¾albu na odluku EHF-a prema kojoj su ka¾njeni sa 7.500 eura, te naša reprezentacija igranjem naredne dvije domaæe utakmice bez prisustva publike.

Ove sankcije iz EHF-a izrekli su RS BiH zbog prekida revanš susreta bara¾a za plasman na SP prošle subote u Skenderiji protiv Maðarske.

„®alilo smo se Apelacionom sudu EHF-a, a ishod bi trebao biti poznat u roku sedam do deset dana. Tim èinom ¾elimo pokušati ubla¾iti novèanu kaznu, ali i broj utakmica bez publike“, ka¾e Smajo Karaèiæ, generalni sekretar Rukometnog saveza BiH, koji je naglasio da æe se u sluèaju negativnog odgovora iz Beèa obratiti i našem Olimpijskom komiteta, preko kojeg æe tra¾iti zaštitu kod Meðunarodnog olimpijskog komiteta.

Mirza Muzuroviæ, direktor reprezentacije BiH pojasnio je kako su iz EHF-a istakli da su ustanovili da je delegat utakmice BiH – Maðarska, Bjorn Ericsson pogriješio što je prekinuo susret. I u EHF-u su zakljuèili da je trebao isprazniti tribine, te dozvoliti da se odigra još 10 minuta susreta. Muzuroviæ naglašava i kako su iz EHF-a u dopisu pristiglom u RS BiH, obrazla¾uæi kaznu istakli da se i na snimku vidi da je publika od poèetka utakmice sa tribina gaðala Maðare i sudije, a da su strasti „došle do uspijanja“ u 50. minutu susreta.

EHF je meè BiH – Maðarska registrovao rezultatom 24:27, koji je bio u 50. minutu kada je utakmica i prekinuta, pa su naši protivnici izborili nastup na SP u januaru iduæe godine u Hrvatskoj. Na ovu odluku EHF-a iz RS BiH, ka¾u, neæe se ¾aliti.

sportsport.ba