Kodro, Bola i prijatelji: Uručena novčana pomoć

ImageRadio-televizija Federacije Bosne i Hercegovine danas je uruèila novèanu pomoæ Iliji Spasovskom, Adnanu Selimoviæu i Harisu Sadiæu iz sredstava prikupljnih na utakmici “Kodro, Bola i prijatelji”.

RTVFBiH bila je organizator nogometne utakmice odigrane 1. juna na stadionu “Asim Ferhatoviæ Hase”, u èemu joj je pomogla Fondacija ASK Sarajevo.

Za ovu utakmicu prodata je 17.261 karta po cijeni od 1KM.

Sav prihod od prodanih karata rasporeðen je tako što je Iliji Spasovskom iz Mostara i Adnanu Selimoviæu iz Sarajeva uplaæeno po 5.000 KM, dok je Harisu Sadiæu iz Sanskog Mosta uplaæena 7.261 KM.

Potvrde o uplati predao je danas v.d. generalnog direktora RTVFBiH D¾emal Šabiæ Medihi Sadiæ, majci Harisa Sadiæa i Adnanu Selimoviæu i njegovom ocu Æamilu. Prisutni su bili i predstavnici BH Fanaticosa Nizar Altinavi, te jedan od igraèa na utakmici i bivši reprezentativac Bulend Bišèeviæ.

Iliji Spasovskom potvrdu o uplati u Mostaru predali su predsjednik Upravnog odbora RTVFBiH Slavo Kukiæ i urednik u Informativnom programu FTV-a Zvone Jukiæ.

Troškovi organizacije utakmice i poreske obaveze izmirene su iz sredstava koje su donirali privredni i društveni subjekti.

www.rtvfbih.ba