Budi human!

alt

Skupljanje novčanih sredstava pod nazivom “Kakanj” je bilo više nego uspješno, unatoč kratkom vremenskom roku uspjeli smo skupiti oko 750 KM. Međutim, problemi smo nastali kada je novac trebao biti predat osobi kojoj je prikupljena finansija pomoć. Iako je ekipa BHF-a cijeli dan tragala za njim po Kaknju i selu Varda, ipak nisu uspjeli doći do njega.

Nedugo nakon toga dobili smo informaciju o malom dječaku, Ališanu Omerbašiću za kojeg je više puta organizirana akcija darivanja krvi -> http://www.bhfanaticos.com/index.php?option=com_content&view=article&id=1997:hitno-potrebna-krv&catid=47:bhf-press-vijesti&Itemid=136, čijim roditeljima je potreban novac za liječenje ove dvomjesečne bebe od zaraze od stepse na ‘rutinskoj’ operaciji KCUS.

” Ališan Omerbašić se rodio 25.12.2010. na Božić, tako da je dobio nadimak “Božo”.

Na Kliničkom Centru Univerziteta u Sarajevu su ga sredili bogovski tako da ne liči na sebe.

alt

alt

alt

alt

alt

(slike slikane u periodu od 10 dana)

Naši ljekari navikli, valjda od rata, samo sjeckati. Na nosiću tkivo je jednim dijelom odumrlo, pa su to odstranili, strugali su I tabane. Sad je borba za prstiće na rukama.

Nadu daju doktori u Kliničkom Centru Ljubljana, da se ne moraju dirati prstići. ”

Sve osobe koje finansijski žele pomoći Ališanu mogu to da urade na slijedeće načine:

alt

alt

Na njihov žiro-račun su uplaćene 2/3 skupljenih sredstava, dok je ostatak namjenjen za akcije koje pokreće sajt www.dobro.ba.

Za kraj bismo još željeli da se zahvalimo svima vama koji ste dali svoj doprinos.

BHF PRESS