Školarcima u Međeđi uručeni pokloni i novčana sredstva

Kad si sretan i kad želiš s drugim dijelit’ sreću svu, kad si sretan lupi dlanom ti o dlan…

Pjesma koja je odjekivala učionicama Osnovne područne škole u Međeđi kraj Višegrada, a koju su izvodila djeca ove škole u čast našim članovima koji su ih danas posjetili.

BHFanaticose koji su boravili u Međeđi pjesma je podsjetila i na tribinu, a posebno na veliku stvar koju smo uradili prodajom kalendara i pomogli ovu djecu.

Kako smo i obećali to smo i ispunili, naša tri člana su se uputila ka mjestu pokraj Višegrada i predali sredstva koja smo skupili prodajom BHF kalendara 2017.

Djeci su uručeni kalendari, paketići i BHF značke kao i novčana sredstva od ukupno 1.900,00 € (19 dječaka i djevojčica je dobilo po 100,00 €).

Naravno tu su bile i tri učiteljice kojima smo donirali po 100,00 KM, te domaru škole – 50,00 KM, koji su sastavni dio ove škole i naše akcije pa ni njih nismo mogli ”zaobići”.

Osmijeh vratiti na lica ove djece je pobjeda koja ima veću draž i veće značenje od one sportske pobjede koju nikada nećemo toliko slaviti na tribini kao ovu.

Iz tog razloga naši putevi vode samo naprijed i mi ćemo ih, između ostalog, kalendarima 2018 nastaviti a bosanskohercegovačku mladost nikada nećemo zaboraviti!

Našim članovima koji su danas posjetili Osnovnu područnu školu ‘Vuk Karadžić’ u Međeđi se zahvaljujemo kao i svima koji su sudjelovali u prodaji i kupovini kalendara.

Kad si sretan…

 

BHFanaticos