Naši zdravi i spremni otišli u Maðarsku

ImageRukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine krenuli su ka Ðonðošu, gdje æe u subotu protiv Maðarske odigrati prvu utakmicu bara¾a za plasman na Svjetsko prvenstvo Hrvatska 2009.

Atmosfera pred put u našem timu bila je sjajna, a igraèi su optimisti da mogu napraviti iznenaðenje i istorijski uspijeh, u Maðarskoj, to jeste u konaènici izboriti nastup na rukometnom šampionatu planete koji æe biti odr¾anom u našem susjedstvu u januaru naredne godine.

Ipak, selektor Halid Demiroviæ poziva na oprez, ali i on potajno istièe da oèekuje puno od susreta u Ðonðošu, kako bi 14. juna u prepunoj sarajevskoj dvorani Mirza Delibašiæ naši napravili iznenaðenje i ostvarili prvi plasman na neko od velikih takmièenja.

Skoko kao navijaè u Maðarskoj
Sa reprezentativcima Bosne i Hercegovine u Maðarsku je otputovao i Bojan Skoko, koji nije dobio dr¾avljanstvo naše zemlje, te nema pravo nastupa u bara¾u. Skoko je odluèio krenuti na put kako bi, barem sa tribina dao podršku svojim kolegama u dresu sa dr¾avnim grbom BiH. „U Ðonðošu nas èeka 60 minuta pakla. Utakmica æe biti odigrana u visokom ritmu, to æe nam sigurno nametnuti Maðari. Ukoliko pre¾ivimo pakao , to jeste budemo se snašli u takvoj igri i mi svojim najjaèim oru¾jima odgovorimo Maðarima mo¾emo se nadati dobrom rezultatu pred revanš u Sarajevu. Naše najveæe uzdanice su izuzetna motivacija i kvalitetna priprema za meè. Oni su favoriti, ali kao što svi znamo favoriti ne pobijeðuju uvijek“, istakao je selektor Demiroviæ.

Po dolasku u Ðonðoš naši æe imati još dvije provjere forme do utakmice. Treniraæe veèeras, ali i sutra. Prva utakmica bara¾a za plasman na SP Maðarska – BiH igra se u subotu sa poèetkom u 16 sati.

 

sportsport