Rukometaši započeli pripreme za kvalifikacione utakmice protiv Španije i Austrije

Rukometni reprezentativci Bosne i Heregovine okupili su se jučer u hotelu “Hills” na Ilidži, te tako krenuli u novu misiju, zvanu kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo 2018. u Hrvatskoj.

Prvog dana priprema selektoru Bilalu Šumanu javilo se 11 igrača: Mario Blažević, Tomislav Nuić, Marin Vegar, Ivan Karačić, Marko Tarabochia, Saša Marjanac, Benjamin Čičkušić, Alen Ovčina, Faruk Vražalić, Nikola Prce, te golman Sidik Omerović, koji će pomoći u radu reprezentacije.

Nakon „prozivke“ Šuman je sa svojim saradnicima održao kraći sastanak sa igračima, a onda je održan i trening u dvorani KSC Ilidža, koja pruža vrhunske uslove za rad.

”Održali smo prvi trening na kojem sam imao jedanaestoricu igrača. Ovo je bilo malo upoznavanje. Raduje me činjenica da ćemo uskoro biti kompletni. Moramo imati strpljenja dok se kompletiramo, a to će trajati ova naredna tri ili četiri dana” – kazao je Šuman, koji je zadovoljan urađenim.

Sa Šumanom su u stručnom štabu poznato trenersko ime Zdenko Grbavac, zatim dr. sc. Muris Đug koji je zadužen za kondicionu spremu igrača, fizioterapeut Bogdan Janković, operativci RSBiH Bojan Jolić i Damir Muzurović.

BiH 2. novembra u Valjadolidu igra protiv Španije prvu utakmicu kvalifikacija za EURO, a onda 6. novembra u sarajevskoj dvorani „Mirza Delibašić“ čeka nas spektakl i utakmica protiv Austrije.

S nama u grupi je još i Finska, a dvije prvoplasirane ekipe izborit će nastup na EP.

Naš tim u Španiju putuje 1. novembra, a do tada će trenirati dva puta dnevno u KSC Ilidža, prijepodne od 10 do 12 sati, a poslijepodne od 18 do 20.

RS BIH