Papac okrivljuje savez za nerad i neorganizaciju

ImageSaša Papac, naš nogometni reprezentativac koji sa dosta uspjeha nosi dres Glasgow Rangersa, razoèaran je što nacionalni tim BiH 27. maja neæe odigrati prijateljsku utakmicu u Routinglenu protiv Poljske, pišu Nezavisne novine.

– Još jednom je na površinu isplivao nerad i neorganizacija u Nogometnom / Fudbalskom savezu BiH. Razoèaran sam i imam strašne kritike prema odgovornim u Savezu, izjavio je Papac za Nezavisne.

Iako je fokusiran na nastupe u šampionatu i Kupu Škotske, te revanš polufinala Kupa UEFA sa Fiorentinom, Papac ¾ali zbog ove izuzetno jake provjere, koja bi, kako ka¾e dobro došla njemu i saigraèima.

– Ne mogu da shvatim da se dešavaju takvi propusti! Primjerice, Crnogorci veæ unaprijed znaju šest provinika, a nama se desi otkaz mjesec dana prije utakmice. I onda se od nas oèekuju rezultati? Kako da to ostvarimo kada ne znamo kada ni skim igramo? Protiv ovakvih stvari sam se borio kada sam potpisao pismo, a sada æu nastaviti borbu na druge naèine. Jednom se mora uspostaviti red u Savezu, tvrdi Papac.

Papac æe u èetvrtak naveèe sa Rangersima gostovati u Firenci kod Fiorentine i pokušati izboriti plasman u finale koje æe se odigrati 14. maja na Old Traffordu u Manchesteru. Podsjetimo, prvi meè na Ibroxu završen je bez golova (0:0).

– Mada se mnogi neæe slo¾iti, imamo solidan rezultat iz prvog meèa. Velika je stvar kada kuæi ne primiš pogodak. Od tri ovosezonska prolaska u dalju fazu takmièenja dva smo ostvarili nakon što smo kuæi odigrali bez golova. Istina, nedostajaæe nam mnogo igraèa, posebno u veznom redu, ali vjerujem da uprkos problemima mo¾emo do finala, optimistièan je Papac.

nezavisne/sportsport.ba