Kodro: Poljaci u rangu ©panjolaca

ImageSelektor nogometne reprezentacije BiH, Meho Kodro, zadovoljan je protivnicima našeg nacionalnog tima u prijateljskim utakmicama, a u kojima æemo snage odmjeriti sa Poljskom i Azerbejd¾anom, piše Dnevni avaz.

„Protivnici su po mjeri. Poljska je jaka ekipa. Uèesnici posljednjeg Svjetskog prvenstva i predstojeæeg Evropskog. Sigurno su selekcija u rangu Španije, Turske i Belgije. Azerbejd¾an je tvrda ekipa, dobro poslo¾ena. Slièni su Armeniji i Estoniji i utakmica sa njima æe nam dobro doæi“, rekao je Kodro za Dnevni avaz.

Prema pisanju ovog sarajevskog dnevnika, Izvršni odbor æe na sjednici 29. aprila odluèiti o tome gdje æe se igrati meè sa Azerbejd¾anom.

„Nisam još razmišljao o tome gdje bismo mogli igrati. Imamo dvije opcije, Sarajevo i Zenicu, i treba vidjeti koja nam je povoljnija“, istièe Kodro, koji æe u narednim danima sa svojim saradnicima riješiti detalje vezane za okupljanje i pripreme za meèeve sa Poljskom i Azerbejd¾anom:

„Trebamo vidjeti kada i gdje æemo se okupiti. Dilema je da li se skupiti u Sarajevu i iæi u Njemaèku ili da naši internacionalci doðu pravo u Njemaèku. Tih sedam, osam dana æe nam dobro doæi i od ovih utakmica oèekujem mnogo.“

Sa Azerbejd¾anom 1. juna

Iako je prvobitno bilo planirano da Azerbejd¾ance ugostimo 31. maja, Nezavisne novine pišu da æe se se ovaj meè odigrati 1. juna.

„Azerbejd¾anci su nas zamolili da prolongiramo utakmicu za 24 sata, kako bi se neki njihovi igraèi odmorili nakon finala nacionalnog Kupa. Uva¾ili smo ovu sugestiju, jer to odgovara i nama. Naime, 31. maja kod nas se igraju utakmice posljednjeg kola Premijer lige BiH i stoga je bolje da Azerbejd¾an ugostimo dan kasnije“, rekao je Iljo Dominkoviæ, predsjednik NS/FS BiH za Nezavisne novine.

sportsport.ba