Ibrièiæ: ©panija je moja obeæana zemlja


ImageReprezentativac Bosne i Hercegovine i jedan od najboljih igraèa HNL-a, veznjak Zagreba Senijad Ibrièiæ,

Dao si èak èetiri gola u utakmici protiv Meðimurja. Krije li se u tebi mo¾da pravi golgeterski potencijal?

Ha, ha, mo¾da. Ma, to je stvarno strašna stvar. Ne daje se svaki dan èetiri gola i moram priznati da sam iznimno zadovoljan i sretan tim postignuæem. Treba samo nastaviti tako, rekao je Ibrièiæ.

Ozljedom Lovreka, preuzeo si njegovo mjesto u napadu i èini se kako se zaista snalaziš tamo..

Ma ja sam još najranijih dana u BiH igrao na mjestu polušpice, tako da mi to mjesto nikako nije strano. Kako je ozljedom Lovreka ostalo prazno mjesto u napadu, trener je pitao tko ¾eli uskoèiti, a ja sam se ponudio i moram priznati da mi zaista dobro ide. Ustvari i najbolje igram blizu gola, na mjestu polušpice, ali mogu i u sam napad, istaknuo je Senijad.

Uèinkom u HNL-u ove sezone premašio si sigurno sva oèekivanja?

Da, zabio sam èak deset golova ove sezone u HNL-u što je stvarno respektabilna cifra. Prezadovoljan sam, a poklopilo se takoðer da i ostatak momèad igra jako dobro u posljednje vrijeme tako da u¾ivam. Još samo da ovako nastavimo i do kraja sezone, dodao je reprezentativac BiH.

U sijeènju te je pratio kijevski Dinamo, meðutim transfer je propao. Nadaš li se transferu u inozemstvo na ljeto?

Moram priznati da nisam odustao od transfera. Kao što znate pratio me kijevski Dinamo prije pola godine i na kraju ipak odustao, ali nadam se da me još prate i da vide kako dobro igram, stoga se nadam da æe se taj transfer na ljeto realizirati. Naravno oèekujem da bude još interesanata osim Dinama jer stvarno dobro igram u posljednje vrijeme. Volio bi npr. otiæi u Španiju, tamo bi bilo lijepo igrati. Iako mi je najdra¾i klub Roma, ne bi ¾elio u Italiju, nije mi napet taj njihov nogomet, rekao je u razgovoru za Index veznjak Zagreba Senijad Ibrièiæ.

Jesi li mo¾da razmišljao o transferu u Hajduk ili Dinamo, kao rezervnu opciju?

Ne, moram priznati da nisam razmišljao o transferu u neki drugi klub u Hrvatskoj, ali i to bi bilo super, jer i Dinamo i Hajduk su veliki klubovi. Kada bi morao birati izmeðu ova dva kluba, otišao bi u Dinamo. Oni imaju strašnu momèad, a veæ nekoliko godina pokazuju da su jednostavno najbolji, za klasu su ispred svih, napomenuo je Senijad Ibrièiæ.

Za kraj reci nam malo o tvom reprezentativnom statusu. Sigurno se nadaš udarnom mjestu u Kodrinom kadru?

Naravno da se nadam pozivu u reprezentaciju, jer sve ove dobre igre u klubu ne mogu ostati nezamijeæene, a na koncu ja se i trudim maksimalno u klubu kako bi zaigrao za reprezentaciju. Skupio sam veæ šest nastupa, a igrao sam i nedavno pod novim izbornikom Mehom Kodrom, što mi je zaista drago jer vidim da raèuna na mene u buduænosti, za kraj æe Senijad Ibrièiæ.

 

sportin