Ko¹arka: BiH protiv Crne Gore 22. ili 23. avgusta

Image

Košarkaška reprezentacija BiH èeka odgovor KS Crne Gore o prihvatanju ponude za odigravanje prijateljskog susreta koji bi trebao biti jedan od posljednjih pred poèetak septembarskih kvalifikacija za "Eurobasket 2009" u Poljskoj.

Prijateljski meè sa Crnogorcima bio bi zadnja provjera uoèi kvalifikacija, ako se ne raèuna uèešæe bh. tima na Svjetskom kupu u Istanbulu, na kome æe od 27. avgusta naša reprezentacija igrati u društvu najjaèih evropskih selekcija.

"Nadamo se da æe odgovor biti pozitivan, no uvijek postoji drugaèije rješenje. Imaæemo dosta kontrolnih meèeva nakon kojih æemo iskristalisati sastav, ali je o tome rano govoriti", istakao je Mensur Bajramoviæ, selektor reprezentacije BiH.

Bajramoviæ je ovih dana fokusiran na takmièenje u Centrotrans ligi za prvaka BiH, a nedavno je posmatrao i finale juniorskog prvenstva BiH na kome je trijumfovao KK Široki Prima pivo.

"U Grudama sam posmatrao meè izmeðu Gruda i Širokog PP, a juniorska završnica bh. prvenstva poslu¾ila mi je da se uvjerim u naš podmladak i mogu reæi da sam prijatno iznenaðen. U Bosni i Širokom ima mnogo talentovanih igraèa koji bi za nekoliko godina, uz pravilan razvoj, mogli postati kljuèni igraèi svojih timova", naglasio je Bajramoviæ.

Nakon mini-turneje po regionu i odlaska u Torino na finalni turnir ULEB kupa, selektor nije više obavljao razgovore sa kandidatima za dres sa dr¾avnim grbom.

"Odgledaæu završnicu domaæeg takmièenja, a onda æu definitivno saèiniti plan i program, kao i spisak košarkaša na koje mogu raèunati u kvalifikacijama", zakljuèio je Bajramoviæ.

www.24sata.info