Demiroviæ objavio spisak za turnir u Makedoniji

ImageSelektor muške rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Halid Demiroviæ objavio je spisak igraèa na koje raèuna za nastup na meðunarodnom turniru u Skoplju od 20. do 23. marta.

Najbolji rukometaši BiH nastupom na ovom turniru poèinju prvu fazu priprema za junske susrete bara¾a protiv Maðarske za plasman na svjetskom prvenstvu 2009. godine u Hrvatskoj.

Na Demiroviæevom spisku se nalazi 17 igraèa:

golmani: Enid Tahiroviæ, Adnan Šabanoviæ, Nebojaša Grahovac;
lijeva krila: Vukašin Stojanoviæ, Amir Èakiæ;
pivoti: Muhamed Toromanoviæ, Bojan Skoko, Vladislav Veselinov;
desna krila: Muhamed Mustafiæ, Fahrudin Meliæ;
lijevi bekovi: Mirsad Terziæ, Nikola Prce, Faruk Halilbegoviæ;
srednji bekovi: Damir Doborac, Adnan Harmandiæ,
desni bekovi: Branislav Obardoviæ i Darko Martinoviæ.

Na spisku se prvi put našao Fahrudin Meliæ, koji je na mjestu desnog krila zamijenio povrijeðenog Adnana Jaškiæa.

Pored BiH i selekcije domaæina – Makedonije, na turniru æe još igrati reprezentacije Srbije i Turske. U prvom susretu bh. rukometaši æe igrati protiv Srbije (20. marta), zatim protiv Makedonije (22. marta) i na kraju s Turskom (23. marta).

Reprezentacija BiH æe se u narednoj fazi priprema okupiti 22. maja. Nakon petodnevnih priprema na Igmanu, Bjelašnici i Sarajevu, ekipa æe ponovo otputovati u Makedoniju gdje æe uèestvovati na meðunarodnom turniru od 26. do 31. maja u Ohridu. Uz BiH i Makedniju, na turniru æe još uèestvovati selekcije Brazila, Egipta i Crne Gore, te još tri ekipe koje æe organizatori naknadno pozvati.

U završnoj fazi priprema pred susrete s Maðarima, najbolji rukometaši BiH æe 3. i 4. juna u Èeškoj odigrati dva prijateljska susreta s domaæom selekcijom.

Prvi susret bara¾a protiv Maðarske igrat æe se 7. ili 8. juna u gostima, a revanš sedam dana kasnije u BiH.

sarajevo-x.com