Do Makedonije æemo imati jasniju sliku

ImagePrezadovoljni smo razgovorima koje smo obavili s igraèima u Njemaèkoj i Italiji. Pokrenuli smo jednu praksu koja je meðu nogometašima izazvala izuzetno pozitivnu reakciju i vjerujem da æe to doprinijeti našem buduæem radu, kazao nam je Elvir Boliæ, prvi pomoænik Mehe Kodre u struènom sto¾eru nogometne reprezentacije BiH.
Naime, ovaj dvojac je prošli vikend proveo na mini turneji po Europi, u okviru koje su posjetili bh. nogometaše koji kruh zaraðuju u Italiji i Njemaèkoj.
“Dosad se rijetko prakticiralo da izbornik obilazi igraèe, ali mi smo se odluèili na ovakav potez kako bismo se što bolje upoznali s njima te razgovarali o zajednièkim moguænostima u pomaganju napretku našeg nacionalnog tima”, objašnjava Boliæ.
Naravno, najzanimljiviji javnosti su razgovori koji su obavljani s igraèima koji su dosad odbijali igrati.
“U suštini, sa svima smo prièali o istim stvarima. Prije svega, saslušali smo njihove dojmove kad je dosadašnji rad s reprezentacijom u pitanju, njihove kritike, ¾eljeli smo iz prve ruke saznati što ih je smetalo. Takoðer, predoèili smo im svoj plan i program, objasnili naše moguænosti, što se i koliko mo¾e promijeniti. Na kraju, zakljuèak je da je ovo bilo jedno odlièno putovanje koje nam se višestruko isplatilo, prvenstveno jer smo oèi u oèi razgovarali s velikim brojem nogometaša, a èije su reakcije pozitivne”, istièe Boliæ.

Ne treba ¾uriti s odlukama

Izmeðu ostalih, razgovaralo se i s Hasanom Salihamid¾iæem, Sergejom Barbarezom i Ivicom Grliæem, iskusnim igraèima koji su ranije izjavili da se opraštaju od reprezentacije.
“Odmah da objasnim, nikoga nismo stavili pred dvojbu hoæeš-neæeš. To je bio jedan od problema našeg tima, što su ljudi tra¾ili od igraèa i trenera ishitrene odluke. Primjer je Barbarez koji ni sam nije siguran hoæe li igrati iduæu sezonu, pa tako ne mo¾e donositi nikakvu odluku oko eventualnog povratka u reprezentaciju. Ponavljam, sa svima smo otvoreno razgovarali o svim problemima koji su ih tištali, o planovima za buduænost reprezentacije, i sad im ostavljamo vrijeme da razmisle o svemu i donese odluku koja je najbolja”, ka¾e Boliæ, dodavši i ovo:
“Sredinom iduæeg mjeseca imat æemo jasniju sliku. To znaèi da æemo do Makedonije znati veæinu stvari i krenuti s graðenjem ekipe za kvalifikacije. Sve u svemu, izuzetno smo zadovoljni ovim putem i svim onim što se u Njemaèkoj i Italiji izdogaðalo, tako da æe ovo sasvim sigurno biti praksa koju æemo koristiti i u iduæem razdoblju”, zakljuèuje Elvir Boliæ, pomoænik izbornika Mehe Kodre u struènom štabu nogometne reprezentacije.

Posjet Rusiji

Kako nam je rekao Boliæ, Kodrin i njegov daljnji plan rada obuhvata posjet istoènoj Europi, prvenstveno Rusiji, kako bi se obišli igraèi koji igraju u toj zemlji. No, zasad je to samo okvirni plan, a njegovo provoðenje ovisit æe o mnogim èimbenicima, pa Boliæ nije ¾elio govoriti kad æe toèno on i Kodro put istoka.

Bajramoviæ izišao iz bolnice

Nakon što je prošlog tjedna uspješno odradio operaciju prsta na stopalu, Zlatan Bajramoviæ u nedjelju je izišao iz bolnice u Baselu. Kako nam je sam kazao, oporavak zasad teèe po planu, ali još uvijek nije izvjesno kad bi se mogao vratiti na teren. Razlog tomu jest kompliciranost ozljeda na stopalu, tako da ni lijeènici nisu sigurni kad æe se vratiti u trena¾ni proces.

 Dnevni list