A-2 reprezentacija BiH protiv Vele¾a u Mostaru


ImageU èetvrtak 14. februara u Mostaru æe se odigrati prijateljska utakmica izmeðu Vele¾a i A-2 nogometne reprezentacije BiH, povodom proslave Dana osloboðenja grada Mostara.

Okupljanje nogometaša je dan ranije, 13. februara do 18 sati u hotelu Old town u Mostaru.

Selektor A-2 tima Husnija Arapoviæ, protiv Vele¾a æe izvesti kombinirani tim sastavljen od igraèa iz bh. klubova koji su na pripremama u našoj zemlji. Jedino zbog toga, Arapoviæ nije zvao igraèe ®eljeznièara, Sarajeva, Slobode, Slavije i ostalih ekipa koji se nalaze na pripremama van BiH.

Smatram da je ovo dobra prilika da se provjere igraèi koji bi u perspektivi mo¾da zaigrali i za najjaèu selekciju. Va¾no je da se A-2 selekcija opet sastaje, jer nas dugo nije bilo na sceni, a poznato je kakve smo rezultate ostvarivali prije šest-sedam godina u Indiji, Iranu i Maleziji. Ono što mogu kazati jeste da planiramo uskoro i odigravanja prijateljskih utakmica protiv Crne Gore na našem i gostujuæem terenu.– kazao je Arapoviæ.

Pored selektora Arapoviæa, struèni štab A-2 selekcije èine još treneri Slobodan Ostojiæ i Ivo Soldo, te tehniko Med¾id Gvozden.

Dolazak na utakmicu najavio je Elvir Boliæ, a vjerovatno æe doæi i selektor Meho Kodro, ukoliko bude pozavršavao sve poslove u Španiji.– kazao je Arapoviæ.

Zbog povrede, dolazak na okupljanje je otkazao mladi stoper Zrinjskog, Alvin Karad¾a. Meè Vele¾ – A-2 selekcija igra se na stadionu Vrapèiæi s poèetkom u 14 sati.

Sastav A-2 reprezentacije: Josip Lukaèeviæ, Jasmin Morankiæ (Èelik), Josip Topiæ, Mislav Karoglan, Josip Barišiæ (Široki Brijeg), Romeo Mitroviæ, Staniša Nikoliæ, Zoran Rajoviæ, Matija Matko, Vernes Selimoviæ (Zrinjski), Danije Stojanoviæ, Krešimir Kordiæ, Kaja Ragulj (Posušje), Rajko Komneniæ, Jovica Vico (Leotar), Mirsad Šiljak, Nihad Ribiæ, Haris Nurkoviæ (Travnik), Delimir Bajiæ, Mustafa Kodro (Vele¾).