Najveæi uspjeh bh. ¾enskog tenisa

ImageNije mala stvar ostaviti iza sebe sportske nacije kakve su Ju¾na Afrika, Turska i Litvanija…

Prošlosedmièni nastup na Fed cupu bh. reprezentacije u Tallinnu, glavnom gradu Estonije, i dalje privlaèi pa¾nju i brojne komentare bh. medija. Tim povodom oglasio se i Zlatko Šoše, izvršni direktor Teniskog saveza BiH:

– Tri glatke pobjede, bez izgubljenog pojedinaènog meèa, ali i seta, donijele su prolazak u najjaèu skupinu Evroafrièke zone, što je nesumnjivo znaèajan rezultat. Ustvari, to je ipak najveæi uspjeh bh. reprezentativnog ¾enskog tenisa, uprkos èinjenici da su naše igraèice u tom društvu veæ jednom bile. Razlika je u tome što su tada bile samo dvije skupine Evroafrièke zone, pa je bilo jednostavnije doæi do najbolje skupine. 

U saopæenju za medije Šoše naglašava da, takoðer, nije mala stvar ostaviti iza sebe sportske nacije kakve su Ju¾na Afrika, Turska i Litvanija.

– Ovogodišnji uspjeh je došao i kao plod kolektivnog rada. Dakle, nakon du¾eg vremena u jednoj teniskoj bh. reprezentaciji su zaigrali najbolji. To se veæ mo¾e pripisati i u zasluge Teniskog saveza, odnosno selektora jer su još lani uspjeli sastaviti dvojac Sandra Martinoviæ – Mervana Jugiæ-Salkiæ, a to je onda jednom moralo donijeti pravi rezultat. Prošle godine to nije uspjelo jer je Jugiæ-Salkiæ bila povrijeðena, ali i spremna da zaigra u nekoj bezizlaznoj situaciji. Sreæom, tada to nije trebalo, a sada je bilo efektno. Zato se sada svi nadamo da to nije kraj lijepih vijesti o Sandri i Mervani, naroèito ako imamo na umu da je ovo godina Olimpijskih igara, navodi se u saopæenju izvršnog direktora TSBiH.

Dnevni avaz