5. sedmica


Ponedjeljak 28.1.2008. godine

ImageVeæ je poznato da je Maðarska izvuèena kao protivnik rukometne reprezentacije BiH u kvalifikacijama za SP u Hrvatskoj 2009-te godine. Naš rukometni savez radi na pregovorima sa maðarima oko definiranja gradova gdje æe se igrati susreti .

"Nisu odluèili u kojem æe gradu odigrati meè, ali mi je reèeno da to neæe biti u Budimpešti. Kada saznamo gdje æemo igrati prvi meè i mi æemo odluèiti da li æemo igrati u Sarajevu ili u nekom drugom gradu. Odgovorit æemo adekvatno na njihovu odluku, kazao je Karaèiæ, dodavši da je veliki broj pripadnika navijaèke skupine "BH Fanaticos" odmah po ¾rijebanju izrazio ¾elju da im savez osigura ulaznice za meè u Maðarskoj."

Ovakav stav svakako moramo podr¾ati. Dosta puta u veæini sportova mi se ponašamo kao dobri domaæini i pru¾imo raznim reprezentacijama puni komfor i gotivu kada dolaze na gostovanja u našu zemlju, a kada naše repke idu na uzvratne susrete u tim istim zemljama ih mrcvrare slabim hotelima, udaljenim sportskim borilištima, i na svaki drugi naèin pokušavaju psihološki destabilizirati naše igraèe. Na ovaj naèin rukometni savez BiH pokazuje dosljednost i profesinoalnost, ali i respekt prema svetom dresu. To znaèi, ako nas rukometni savez Maðarske "poèasti" nekom vukojebinom do koje se  igraèi moraju "klackati" u busu  po nekoliko sati i tako izmoreni igrati tekmu, e onda vala imamo i mi "adute u rukavu". Mi smo, ispred BHFa, spremni ponuditi i specijalnog vodièa preko ratnih drumova gdje bi bus išao maximalno 35 km na sat.  Garantujemo da bi svaki rukometaš, èlan struènog štaba, a i fizioterapeut "drob svoju povratio" dok ne bi stigli na odreðenu destinaciju da odigraju revanš sa nama. Dakle maðari – na vama je. Kod vas je ravnica i naši momci æe kako-tako izdr¾ati truckanje, a kod nas vala ima planinèuga kojih æete se i te kako sjeæati ukoliko odluèite da budete loši domaæini.

Sve u svemu, RESPEKT za ovakvu dosljednu odluku rukometnog saveza BiH.

 

Utorak 29.1.2008. godine

ImageBli¾i se EP u fudbalu/nogometu, a domaæini austrijanci se suoèavaju sa problemima.

EURO 2008: Austrijanci bez smještajnih kapaciteta

Èetiri mjeseca prije poèetka evropskog nogometnog prvenstva Austrija je ostala bez smještajnih kapaciteta.

Prema jednoj anketi koju je proveo austrijski dr¾avni radio (ORF), èetiri austrijska grada domaæina, Beè, Klagenfurt, Salzburg i Innsbruck, popunili su veæinu svojih smještajnih kapaciteta.

U Klagenfurtu, koji ima skromne moguænosti prihvata turista sa samo 2.800 raspolo¾ivih kreveta, ostalo je još samo ponešto mjesta u najneatraktivnijim objektima, poput hostela, te sajmišnih i kamperskih punktova.

Mi vala nemamo problema i ne sikiramo se zbog ovakve situacije u Austriji. Nama je naš Ahmet Pašaliæ sa svojim podanicima ponovo omoguæio” da pratimo prvenstva putem TV ekrana. Tako da mu se mi moramo zahvaliti, jer ne daj Bo¾e da smo se plasirali na EP u Austriji. Jebote, morali bi se zajebavati sa krizom smještaja, hrane, piæa, prevoza itd. Hvala ti Ahmete  što nas poštedi ovih muka. Do sada nismo razumjeli zašto si radio svakojaka sranja u i oko A repke, ali sada nam je jasno, tj. ne daš napaæenim BH dr¾avljanima da se troše po evropskim i svjetskim centrima, prateæi  našu repku, bezrazlo¾no trošeæi lovu. Èudi nas što te zbog ovoga nisu proglasili ”Menad¾erom decenije” jer garant si zaslu¾io. 

Nešto interesantno je predlo¾io Platini:

ImagePLATINI ZA OSNIVANJE FUDBALSKE POLICIJE

Predsjednik Evropske fudbalske federacije (UEFA) Michel Platini zauzeo se za osnivanje posebnih policijskih jedinica: evropske fudbalske policije, koja bi na stadionima širom Evrope èuvala red i sprjeèavala huliganske ispade.
Platini je tu ideju iznio na zasjedanju Vijeæa Evrope u Strasbourgu, a prema njemu bi evropska fudbalska policija bila
puno efektivnija u oèuvanju reda i mira na stadionima, te bi saraðivala s policijama evropskih zemalja.

"Takva policija bi se obuèavala iskljuèivo za djelovanje na fudbalskim stadionima, ali i na gradskim trgovima na velikim takmièenjima, poput evropskih prvenstava", rekao je Platini.

E moj Platini. Ta policija bi imala posla samo u ovoj našoj „premijer ligi” bez da se zajebaje sa ostalim ni¾erazrednim ligama, kupovima, mladim selekcijama ili Pašaliæevim talovima u A timu. Jadni bi bili takvi policajci. Nakon nekoliko mjeseci u BiH dobili bi benificirani radni staz.

 

Srijeda 30.1.2008. godine

Japan-BiH 3:0

Sve je reèeno prije i nakon ove tekme tako da mi ne bismo ¾eljeli da se ponavljamo. Izdvajamo jdan komentar sa BHF Foruma koji bi opisao i u zaborav bacio ovu bespotrebnu utakmicu:

Image…nek vide gdje su nasi iz domace lige prispjeli… i nek se ne nadaju pozivu na siri spisak.
ovo je odlicno… kodro je pozvao sve sto iole vrijedi i rijesio se velikog kamena odmah na pocetku…
sad kad novinari kazu, zovi skoru, zovi ovog, onog – ima alibi da kaze – zvao sam i vidjeli ste protiv japana.
jednim udarcem 2 muhe… levate igrace i novinare…
meho je prvi selektor bh repke koji je poceo porazom, to je dobro, jer nema euforije i zasluzeno je sa ovim levatima na terenu izgubio… nek on pobjedjuje kad treba, a ne u prijateljskim kao njegovi prethodnici…
bice sve dobro, konacno idemo ka ozdravljenju…."

 

Èetvrtak 31.1.2008. godine

Napokon: Miralem Pjaniæ dobio bh. pasoš

ImageOdlukom Vijeæa ministara danas je napokon odobren zahtjev Miralema Pjaniæa za prijem u bh. dr¾avljanstvo te je ovaj talentirani igraè stekao pravo nastupa za našu reprezentaciju.

Pored Pjaniæa, dr¾avljanstvo je odobreno i napadaèu ®eljeznièara Boubacar Dialibi. Podsjetimo, Pjaniæ je veæ nekoliko puta bio pozivan u mladu selekciju BiH, ali nije imao priliku za debi, s obzirom na to da nije imao bh. pasoš.
U prošlosti smo zbog administrativnih propusta izgubili mnoge dragulje bosanskohercegovaèkog sporta… Na sreæu, u sluèaju Miralema Pjaniæa, strpljenje se isplatilo.

Bili smo svo vrijeme ukljuèeni u ovaj sluèaj. Javnost je bila informisana o našim aktivnostima kao što su kritike prema vlasti radi odugovlaèenja ovog sluèaja, pismo našem Predsjedniku ®eljku Komšiæu (RESPEKT za njega), itd. Ali u pozadini svega bilo je još mnogo, mnogo aktivnosti koje je BHF radio i koje se ne mogu opisati (telefonski pozivi, e-mailovi, sastanci, pripreme demonstracija itd.). Sve u svemu, drago nam je da smo svi zajedno doprinijeli da Pjaniæ dobije dr¾avljanstvo. Tokom ove frke svo vrijeme BHF je bio u kontaktu sa mladim Pjaniæem i mi smo mu i „uzeli muštuluk“. A za one koji nisu znali, Miralem Pjaniæ je prije dvije-tri godine sa BHFom bio na tribini u Luxemburgu i bodrio našu repku. U našim redovima ima još takvih talenata, pa eto nek se i to zna. Opet nas nazivajte huliganima i opet šaljite zaštitare i muriju na nas samo zato što tjeramo pravdu i ¾ivimo za JEDNU JEDINU BiH.

 

Petak 1.2.2008. godine

ImageOvaj dan bi trebao biti priprema za lijepi i ugodni vikend, i bilo bi po¾eljno da se popuni sa  nekom ugodnom informacijom iz bh. sporta. Meðutim, u našoj zemlji to jednostavno nije moguæe. Danas dolazi vijest da je fudbalski savez RSa odluèio da kandiduje Branimra Tuliæa za selektora mlade reprezentacije. Obzirom da je jebeni nacionalni kljuè taj koji diktira izbor za pozicije u fudbalu (kao i svugdje, na ¾alost), ovakva odluka znaèi da je dotièni "Dodikov mali" novi selektor mlade repke. Ovaj trener nema nikavog uspjeha i gdje god je radio dobio je otkaz. Haman je u BiH mjerilo kvaliteta:

"Ja hoæu, ja mogu, ja imam štelu"

BHF æe "pomno" pratiti rad ovog neuspješnog trenera. Mi nismo bezobrazni da zaboravimo sentimentalni odos koji je Branimir imao prema bivšoj garnituri u savezu. To se treba (is)poštovati.

 

Subota 2.2.2008. godine

ImageDanas Miralem Pjaniæ uvalio nevjerovatan gol u dresu svoga kluba (pogledajte na ovom linku ). Mnogi su zaèuðeni bili sa ovakvim erupcijom talenta. Mo¾e se reæi da je Miralem igrao sa rezervom dok  nije dobio bh. dr¾avljanstvo, a kada je to riješio onda je odluèio da im svima poka¾e kako Bosanci i Hrecegovci "zabijaju"!

 

Nedjelja 3.2.2008. godine

ImageDanas u Radonèiæevom mrskom Avazu liènost dana mladi Pjaniæ. Naravno, ni rijeèi o kampanji koju smo mi  imali za dobijanje njegovog dr¾avljanstva i slièno. Jok. Nije on bio njima interesantan dok se nije riješio problem oko dr¾avljanstva. A pogotovo nisu interesantni BHF i ostale prave patriote, jer dotièni list ima ekskluzivno pravo na patriotizam i djeljenje moralnih lekcija. Znaèi sada kada je Pjaniæ konaèno bh. dr¾avljanin, i kada je zavalio golèinu postaje interesantan za ovaj list. Najbolje je doæi na gotovo… Licemjerstvu nigdje kraja nema…

 

 

ostali èlanci