Nase vidjenje sjednice IO F/N S BiH i (ne)izbora Generalnog sekretara

ImageSvima nama je jasno da je ogroman uticaj medjunarodne zajednice na sve strukture u BiH. Svjedoci smo silnih medjunarodnih misija i visokih predstavnika koji se “slomise” da nam pomognu. Na nasu zalost (nas koji zivmo, radimo i umiremo u ovoj drzavi) svi oni dodju, zarade dobre plate (dnevnice) “izvale” neka sranja i fraze tipa”…trebate se demokratskim putem boriti za izlazak zemlje iz krize…bla, bla, bla…” i odu svojim kucama bogatiji za nekoliko stotina hiljada eura.

Pitace se mnogi, zasto ovo spomenusmo?

Pa eto. Najjednostavnije objasnjenje je projekcija kompletne situacije odnosa “medjunarodna zajednica – BiH” na “mikrosredinu” koja predstavlja odnos
“FIFA i UEFA – F/N S BiH”.

Znaci, medjunarodne institucije nogometa vrlo dobro znaju probleme u bh. kuci nogometa. Celnicima FIFA-e i UEFA-e nije potrebno da dolaze u BiH da bi dijagnosticirali karcinom (citaj: kriminal) koji je odavno zahvatio nogomet u BiH. Gospoda iz Evrope i Svijeta mazohisticki uzivaju gledajuci svekolike probleme i ne pada im na kraj pameti da se aktivno ukljuce u borbu ciscenja svakojakog smeca i sljama koje je uhvatilo korjenje u ovom nakaradno kostituisanom Savezu. Tek s vremena na vrijeme, kao sto je to bio na proslosedmicnoj sjednici IO N/F S BiH, neki od predstavnika FIFA i UEFA dodju da se i licno uvjere u sav jad, cemer i bijedu naseg nogometa.

Dodju ta gospoda da, ko’ fol, prisustvuju sjednici IO N/F S BiH jer su toboze zabrinuti procedurom u i oko (re)izbora Generalnog sekretara. Kriminalci u Savezu su vec unaprijed napravili plan djelovanja za slucaj ovakvih posjeta. Naime, zarad „umjetnickog dojma“, oni su se unaprijed dogovorili da ce se prvo malo svadjati na sjednici, pa da ce sjediti po nekoliko sati praveci se da su nekakvi strucnjaci za nogomet, pa ce onda malo debatirati i javljati se za rijec, pa ce onda obrazlagati i sve tako dok se to toliko ne oduzi da pomenuti delegati iz evrope i svijeta ne izgube zivce i volju da prate silna naprdjivanja ovih idiota. Sve su to ONI unaprijed pripremili i dogovorili da bi ostavili „dobar dojam“ na medjunarodne delegate koje ce na kraju „napornog radnog dana“ pocastiti cevapima, setnjom i slikanjem na Bascarsji i konacno strpati u avion da idu tamo odakle su i dosli. Znaci – svima dobro. Onima sto dodjose da nas savjetuju i uticu na nas – dobre dnevnice, plate, domjenke. A ovi kriminalci ostadose zadovoljno trljati ruke jer su uspjeli ostaviti dobar dojam pa mogu, jos nekoliko mjeseci, uzimati pare i talove sa/od kvazi-menadzera , namjestanja utakmice, uzimanja bezobrazno velikih dnevnica za kojekakva putovanja i svaleracije po razno – raznim destinacijama itd.

Da zakljucimo tj. da se vratimo na pocetak ove price. Bosna i Hercegovina je isplativa destinacija za medjunarodne parazite i domace profitere. Znaci, svi mi smo tzv. „kolateralna steta”: igraci, navijaci, iskonske nogometne legende Bosne i Herzegovine, pa cak i nogomet kao sport koji bi trebao sluziti plementim, a ne profiterskim ciljevima.

Zato se nemojte cuditi i nemojte govoriti o kojekakvom huliganstvu, kada vam sa tribina dodje adekvatan „odgovor“. I nemojte ni vi ni vasi novinari govoriti da je to “shachica“ huligana“ jer ta „shacica“ trenutno broji nekoliko hiljada clanova i svakim danom sve smo jaci.

MI NIKAD NECMO ODUSTAT’ I STAT’ ! ! !

BHF do groba

BHF Press