Crna Gora bila bi dobar ¾drijeb

ImageSelektor rukometne bh. vrste Halid Demiroviæ s nestrpljenjem èeka… 27. januar i ime protivnika u dodatnom doigravanju za odlazak na SP 2009. u Hrvatskoj. Demiroviæ je otputovao za Norvešku, gdje æe gledati polufinale i finale, a potom prisustvovati ¾drijebu parova doigravanja za SP.

“Voljeli bismo izbjeæi Španiju, a mo¾da bi najbolje bilo igrati s Crnom Gorom. Mislim da bi nam tada šanse za odlazak na Svjetsko prvenstvo bile poveæane. Ali, nema smisla sada prièati o ¾eljama. ®drijeb je sreæa i koga nam kuglice dodijele, igrat æemo s njim”, kazao je Demiroviæ, svjestan da æe protiv svakog protivnika biti teško izboriti prolaz. Ali, bijela zastava nije izvješena unaprijed. Bh. vrsta pokazala je da mo¾e igrati na visokoj razini i treba oèekivati ¾estoku borbu za SP.

Inaèe, u bubnju æe se naæi sve reprezentacije koje budu plasirane od 6. do 14. mjesta na EP-u. Osim Bosne i Hercegovine, dodatne kvalifikacije izborile su Ukrajina, Švicarska, Srbija, Makedonija, Grèka i Rumunija, a njima æe se pridodati dvije najslabije ekipe s EP-a – Bjelorusija i Slovaèka.

 

sportcentar