Nisam mogao èekati zbog svoje porodice

ImageFaruk Had¾ibegiæ novi trener francuskog drugoligaša Di¾ona zadovoljan je postignutim dogovorom s klubom koji se bori za opstanak u 2. ligi, ali i malo razoèaran.

– Mo¾da æe neko kazati da sam razoèarao bh. javnost, ali kako da propustim priliku i preuzmem klub, kada sam iz Sarajeva dobivao jasne naznake da æe za selektora biti izabran Kranjèar. I sada ja trebam da èekam reprezentaciju, odbijem sve ponude koje imam, a na kraju ne bude niti jedno niti drugo. Nisam smio biti nekorektan prvo prema svojoj porodici koja me podr¾ava i koju hranim – ka¾e Had¾ibegiæ.

Muskron i Gaziantep

Vješto je Faruk "krio" ponudu Di¾ona, a u prvi plan isticao Muskron i Gaziantep. Za Di¾on je kao posuðen igraè iz PS®-a neko vrijeme nastupao i Vedad Ibiševiæ.

– U ovom je poslu tako da se ne zna šta mo¾e da bude sve dok se ne potpiše ugovor. Muskron je bio jedna od opcija, kao i Gaziantep, ali Di¾on je bio najbr¾i i najkonkretniji. Nisam se puno dvoumio, bilo mi je va¾no da radim, a trener bez posla je nešto najgore što se svakome mo¾e desiti – ka¾e Faruk.

S Di¾onom je postigao dogovor o saradnji do 2010. godine.

Veliki posao

– Sada je situacija teška, ali znam kako da ostanemo u ligi. Prošle sezone sam to uradio s Niortom. Imamo solidan tim, trebat æe nam još novih igraèa. Akobogda, kada izborimo ostanak u 2. ligi, veæ od naredne sezone kreæemo puno agresivnije. Ali, o tome kada doðe vrijeme. Jasno je da me èeka veliki posao i da niti jednog trenutka neæu posustati.

Kakve su šanse da dovede svoje pomoæne trenere, Ðurbuzoviæa i Janjoša?

– Eh, niko sretniji od mene nebi bio da doðu, ali ovdje je teško napraviti ono što sam mogao u Turskoj. Dino i Èala su moji veliki prijatelji, skoro kao familija smo. Svakako ako bude ikakvih izgleda da dovedem nekog iz Bosne i Hercegovine, da æu to iskoristitit – kazao je Had¾ibegiæ.

Razoèaran Savezom

Zaista sam razoèaran Savezom, ne zbog toga što neæu biti selektor, nego igrama koje su na sceni. Opet se manipuliše trenerima, ponovo razni sumnjivi lobiji biraju selektora A tima. Tu¾no je da Dominkoviæ pravi koaliciju sa Pašaliæem, a bivši direktor reprezentacije mu je svih ovih godina radio o glavi. Meðutim, neka, ako je sve to interes nacije, graðana BiH, onda neka dovedu koga hoæe i neka prave cirkus – Had¾ibegiæeve su rijeèi.

san