Zeljko Komšić: SAVEZ NAPOLJE!

Èlan predsjedništva BiH ®eljko Komšiæ na svom je blogu iznio zapa¾anja sa juèerašnjeg treninga nogometne reprezentacije, koju je posjetio na Grbavici.

Zanimljivo da je Komšiæ u više navrata istakao kako podr¾ava Æiru i reprezentativce, a nikako rukovodstvo N/FSBiH, koje prema njegovim rijeèima, treba pod hitno smijeniti.

Æiro i reprezentacija BiH trebaju našu podršku, samo oni! Nikako rukovodstvo Saveza, koje treba krupne promjene. Momci su mladi, dobri fudbaleri i entuzijasti. Tek kada sam vidio njih, onako mlade i poletne, shvatio sam koliko sam, uslovno reèeno, star. – stoji, izmeðu ostalog, na predsjednikovom blogu.

Mislim da æe Æiro uspjeti izgraditi borbeni duh zajedništva u reprezentaciji BiH. Posebno je va¾no što æe sigurno promijeniti mentalni sklop igraèa, na naèin da shvate da je igrati za dr¾avnu reprezentaciju nešto najva¾nije, nešto što je stvar nacionalnog i ljudskog ponosa. Rekao sam mu da æemo – ukoliko postigne barem pola uspjeha kakvog je postigao sa Hrvatskom – biti presretni, ali da nije problem i izgubiti utakmicu ako se ne stidimo igre naše reprezentacije. – smatra Komšiæ.