Èeka se zeleno svjetlo za kandidaturu za EP

ImageIzjasni li se inspekcija Europske rukometne federacije pozitivno po pitanju sportskih objekata koje je Rukometni savez BiH nominirao u planiranom podnošenju kandidature za organizaciju muškog seniorskog prvenstva Europe 2014., bh. kuæa rukometa i slu¾beno æe podnijeti kandidaturu za organiziranje EP-a.

duæeg tjedna našu zemlju æe posjetiti Jan Tuick, èlan Izvršnog odbora i predsjednik Natjecateljske komisije EHF-a, koji æe obiæi dvorane u Sarajevu (Zetra i Skenderija), Širokom Brijegu, Ljubuškom, Tuzli i Zenici (èija je izgradnja u tijeku), te pregledati projekte izgradnje novih dvorana u Doboju i Banjoj Luci. U Rukometnom savezu BiH nadaju se da æe Tuick iz BiH otiæi s pozitivnom ocjenom i tako dati zeleno svjetlo bh. Savezu za podnošenje kandidature.

"Predstavnik EHF-a razgovarat æe s èelnicima gradskih, ¾upanijskih, entitetskih i dr¾avnih struktura kako bi stekao uvid o spremnosti naše zemlje da organizira Europsko prvenstvo. Ako njegovo izvješæe bude pozitivno, mogli bismo dobiti zeleno svjetlo da i slu¾beno podnesemo kandidaturu”, izjavio je glavni tajnik Rukometnog saveza Smajo Karaèiæ.

Postoji moguænost da se na popisu gradova koji bi ugostili najbolje europske rukometaše naðe i Mostar. Naime, izaslanstvo Rukometnog saveza razgovaralo je s federalnim premijerom Ned¾adom Brankoviæem koji je podr¾ao inicijativu kandidature za EP te predlo¾io da i Mostar bude ukljuèen meðu domaæine, jer se i u tom gradu planira gradnja dvorane.

Domaæin Europskog prvenstva bit æe odreðen na kongresu EHF-a u o¾ujku 2009.

Pripreme bh. rukometašica 16. studenoga

®enska rukometna reprezentacija BiH okupit æe se 16. studenoga u Tuzli, gdje æe obaviti desetodnevne pripreme za kvalifikacije za EP 2008. u Makedoniji. Rukometni savez BiH ranije je odluèio da æe u tim kvalifikacijama reprezentacija BiH igrati s juniorskim timom pojaèanim s nekoliko iskusnih igraèica.

Primarni cilj nastupa na turniru, koji æe se od 27. studenoga do 2. prosinca odr¾ati u litvanskom Vilniusu, jest uigravanje mlade ekipe za juniorske kvalifikacije za SP, koje æe se u o¾ujku iduæe godine odr¾ati u Rumunjskoj. Ekipu æe voditi izbornik juniorske reprezentacije Rade Unèanin.

Pozvane su sljedeæe igraèice: Marijana Bogojeviæ, Dajana Malbašiæ, Sabina Pehiæ (Borac), Sanja Sulejmanagiæ, Ana Ðuriæ, Almira Omahiæ (Jedinstvo), Ivana Mlakiæ, Jelena Kekiæ (Ljubuški), Amanda Mariæ, Katarina Mikuliæ, Ana Mariæ, Ana Pazin, Ivana Ljubas (Katarina), Emina Mujagiæ (Gora¾de), Nela Ljolje (Po¾ega, Hrvatska) i Andrea Periæ (Osijek, Hrvatska).

BiH je u skupini s Bjelorusijom, Litvom, Islandom, Grèkom i Izraelom. Tri prvoplasirane ekipe izborit æe nastup u doigravanju.

Dnevni list