Davis Cup: Haase porazio Džumhura, Holandija ide u play-off za Svjetsku grupu

Teniseri Holandije pobijedili su rezultatom 3:1 Bosnu i Hercegovinu u meču drugog kola Prve grupe Euro-afričke zone Davis Cupa, koji se igra u zeničkoj Areni.

U duelu dva najbolja reketa BiH i Holandije Damira Džumhura i Robina Haasea viđen je kvalitetan tenis, a Holanđanin je na kraju s više koncentracije i sportske sreće slavio pobjedu rezultatom 3:2 u setovima (7:5, 6:2, 6:7, 2:6 i 6:4).

U prvom setu su teniseri čuvali svoj servis do samog kraja, kada je Haase osvojio poen na Džumhurov servis i osvojio set. U drugom setu je Holadžanin ekspresno oduzeo dva servisa Džumhuru i na kraju slavio sa 6:3.

U trećem setu Haase je poveo sa 4:0, a Džumhur uspio izjednačiti na 4:4, te u konačnici i u tie-breaku osvojiti set. U nastavku meča Džumhur dominira i osvaja četvrti set rezultatom 6:2. Najbolji reket BiH nije uspio zadržati nivo igre i u odlučujućem petom setu koji je Holanđanin osnovio sa 6:4.

Nakon rezultata 3:1 odlučeno je da se peti meč, Mirza Bašić protiv Thiemo De Bakkera neće ni igrati.

Jučer je holandski par Robin Haase i Jean-Julian Rojer pobijedio bh. kombinaciju Tomislav Brkić i Mirza Bašić, a prvog dana je Haase savladao Bašića, dok je Džumhur donio jedini bod svom timu pobijedivši Thiema de Bakkera.

Holandije se plasirala u play-off za Svjetsku grupu.

Anadolija