Davis Cup: BiH direktno u drugom kolu protiv Slovačke

Danas je u sjedištu Međunarodne teniske federacije (ITF) u Londonu obavljen žrijeb za novu sezonu šampionata Davis Cup by BNP Paribas koja će početi u februaru 2018. godine kada se igra prvo kolo.

Kako je odlučeno žrijebom, teniska reprezentacija BiH će preskočiti prvo kolo, te igrati u gostima meč sa ekipom Slovačke od 6. do 8. aprila 2018. godine u okviru drugog kola prve grupe Euroafričke zone Davis Cup-a.

Možemo biti zadovoljni žrijebom jer naši momci ne igraju odmah nakon australijske turneje, kaže direktor Teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić.

Nadamo se da će naši igrači biti u dobroj formi, te da će pobjedom protiv Slovaka izboriti septembarski play off za ulazak u Svjetsku grupu, objašnjava Hadžimešić i dodaje da je trenutno najbolje rangirani slovački igrač Lukas Lacko na 122.mjestu ATP liste.

U našoj grupi naredne sezone igraju selekcije Češke, Portugala, Rusije, Ukrajine, Južne Afrike, Bjelorusije, Austrije, te pobjednik preostalog meča ove sezone Izrael – Rumunija koji se igra od 20. do 22.oktobra.

TS BIH