Davis Cup: Holanđani bolji u dublu

U današnji susretu parova na teniskom meču između BiH i Holandije, koji se igra u Gradskoj Areni u Zenici, selektor reprezentacije Holandije Paul Haarhuis iskoristio je pravilo Davis Cup natjecanja prema koje je “dozvoljena zamjena igrača u dublu, koja mora biti prijavljena 60 minuta prije početka meča”.

Selektor Haarahuis je odlučio da igra Robin Haase, najbolji holandski igrač i 48. igrač u svijetu. Robin Haase i u dublovima ima ranking na 141 mjestu u svijetu, a zamijenio je 297 dubl igrača na svijetu Tallona Griekspoora.

Igra Robina Haasea već se osjetila u prvom setu, koji su Holanđani dobili sa 3:6, iako su se bh. igrači Mirza Bašić i Tomislav Brkić trudili da se suprostave snažnim servisima najboljeg holandskog igrača i njegovog partnera Jean-Julien Rojera.

U drugom setu bh. par je zaigrao poletnije pa su Bašić i Brkić slavili sa 6:3, da bi u trećem setu Holanđani ponovno slavili sa 3:6, zahvaljujući odličnim servisima.

Na pola četvrtog seta bilo je 1:3 za Holanđane, da bi do kraja sigurnim i preciznim potezima Robin Haase i Jean-Julien Rojer zabilježili pobjedu rezultatom 1:3, po setovima 3:6, 6:3, 3:6 i 2:6.

Sutra, 9. aprila, na programu su dva pojedinačna meča, igraju Damir Džumhur i Robin Haase, te Mirza Bašić iJean-Julien Rojer.

Radio Sarajevo