U18: Bh. juniori nastup na Europskom prvenstvu u Grčkoj završili na 4. mjestu

Juniorska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine nije uspjela doći do trećeg mjesta i bronzane medalje na Europskom prvenstvu u Grčkoj. Bolji od nas su na ovom meču bili Litvanci koji su dobili meč rezultatom 74:49.

Litvanci su imali prednost od samog početka meča, a u našoj reprezentaciji se odmah na startu Edin Atić. Prva četvrtina je završena rezultatom 25:15 u korist Litvanaca. Druga četvrtina je završena rezultatom 43:30 za Litvaniju.

Ipak, naši momci su u većem dijelu treće četvrtine prikazivali dobru igru, ali je opet Litvanija imala prednost rezultatom 59:46.

Naši momci do kraja nisu uspjeli izdržati i Litvanija je došla do pobjede. Najefikasniji igrač u redovima naše reprezentacije je bio Nedim Đedović sa 11 poena i 4 skoka, dok je u redovima Litvanaca najbolju partiju pružio Matynas Varnas sa 15 postignutih poena.

Najbolji igrač naše juniorske reprezentacije Edin Atić je odabran u najbolju petorku cjelokupnog Europskog prvenstva!

u18 edin atic petorka

Atić je pružao zaista sjajne partije tokom cijelog turnira i vodio našu reprezentaciju do historijskog, četvrtog mjesta.

Ostaje žal što Atić nije mogao da odigra posljednji duel protiv Litvanije, povrijedio se na samom startu meča.

U prosjeku je ubacivao 16.0 poena, imao 7.6 skokova i 3.8 asistencija po svakom meču. Posebno će se pamtiti njegove partije protiv Španije i Turske u polufinalu.

Špancima je ubacio 28 poena, imao 12 skokova i 4 asistencije, dok je protiv Turske u jučerašnjem polufinalnom duelu ubacio 24 poena, imao 11 skokova i čak 8 asistencija.

u18 rezultati u18 roster

BHF PRESS / KS BIH