U16 košarkaška reprezentacija osvojila zlatnu medalju na EYOF Tbilisi 2015

Kadetska reprezentacija naše države je pobjedom u finalu EYOF – a nad Španijom osvojila zlatnu medalju! Naši sjajni momci su napravili još jedan veliki rezultat i pokazali svima da nas čeka svjetla košarkaška budućnost. Konačan rezultat ovog meča je glasio  89:79 za našu reprezentaciju.

Nakon prve četvrtine rezultat je glasio 23:19 za našu reprezentaciju. Sjajni Sani Čampara je u drugoj dionici briljirao.

U četiri uzastopna napada je pogodio tricu i naši momci su na poluvremenu imali prednost od jedanaest poena, a rezultat je glasio 50:39.

Španci su puno bolje otvorili treću četvrtinu. Uspjeli su prići na samo četiri poena zaostatka, ali naši momci se nisu predavali. Na ulasku u posljednjih deset minuta rezultat je glasio 73:61.

Održavali smo ovu prednost sve do samog kraja i na kraju zasluženo osvojili zlato. Džanan Musa je predvodio našu reprezentaciju sa 26 poena i 15 skokova, dok je Sani Čampara ubacio 25 poena.

Treba spomenuti da je našu reprezentaciju do ovo uspjeha predvodio selektor Josip Pandža, zajedno sa pomoćnikom Enesom Numanovićem.

KS BIH