Ubjedljiva pobjeda mlade reprezentacije BiH

blr home

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila je protiv Bjelorusije, direktnog konkurenta za drugu poziciju, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2013. godine. Mladi Zmajevi slavili su 3:0.

Bešić je zaprijetio već u trećoj minuti, ali je lopta otišla preko gola. Pokušao je i Višća iz slobodnog udarca, ali je lopta otišla pored gola.

Sjajna prilika za izabranike Vlade Jagodića u 15. minuti kada je Čolić pogodio prečku.

Posljednjih desetak minuta prvog dijela pripalo je gostima koji su stvorili nekoliko dobrih prilika, ali nisu uspjeli pogoditi. Posebno treba istaći sjajnu intervenciju Bukvića nakon udarca Bage koji je izašao sam na našeg golmana.

Naši reprezentativci ofanzivno su krenuli u drugo poluvrijeme što se isplatilo nakon sedam minuta. Višća je ubacio iz kornera s lijeve strane, a kapiten Bilbija glavom pogodio za slavlje oko tri hiljade navijača naše selekcije na Grbavici.

Unatoč postignutom golu izabranici Vlade Jagodića nastavili su pritisak te nakon jako lijepe akcije Stevanović pada u šesnaestercu gostiju, a sudija dosuđuje jedanaesterac. Precizan sa bijele tačke u 77. minuti bio je Nemanja Bilbija.

Konačnih 3:0 postavio je u svom debiju za BiH postigao je Đurić nakon akcije koju su napravili rezervista Mešanović i jedan od najboljih pojdinaca ovog susreta Stevanović.

Bosna i Hercegovina: Bukvić, B. Čolić, Kvesić, Sipović, Markić, Zahirović, Višća, Stevanović, Bilbija, Grahovac, Bešić

Bjelorusija: Šerbakov, Yasinski, Politevič, Baga, Kuzmenok, Kugan, Skitov, Poljakov, Aleksievič, Aleksijan, Ivanov

Jagodić: Protiv San Marina kao da je Njemačka

Selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlado Jagodić bio je izuzetno zadovoljan igrom svojih izabranika, posebno u drugom dijelu.

“Čestitke igračima, čestitke ovim divnim navijačima. Bjelorusi su izuzetno dobra ekipa, izdržali smo sve i na kraju ih dobili. Ovo je jako dobar rezultat. Otkrit ću jednu tajnu, bio sam zadovoljan i sa 1:0, ali ovo je sjajno”, rekao je Jagodić nakon susreta igranog na Grbavici.

Naredni protivnik mladim Zmajevima je selekcija San Marina na stadionu Asim Ferhatović Hase 6. januara.

“Protiv San Marina možemo očekivati utakmicu kao da je Njemačka. Tako ćemo se postaviti”, dodao je selektor U21 reprezentacije BiH Vlado Jagodić.

Radiosarajevo.ba