Sudić: Koljeno sam izgleda teže povrijedio

Nakon zadobijene povrede pregledan sam kod nas u klubu i bojim se da æu malo du¾e pauzirati – ka¾e stoper Malmea

 Image

 

 

Jasmin Sudiæ te¾e je povrijedio desno koljeno na treningu pred utakmicu sa Helsingborgom. Mladom reprezentativcu Švedske, koji je izrazio ¾elju da u buduænosti nastupa za naš A tim na treningu igraèa Malmea, nastradalo je koljeno.

– Upravo idem na specijalistièki pregled. Još ne znam te¾inu povrede, ali su mi ljekari u klubu kazali da situacija nije baš najbolja. Nakon zadobijene povrede pregledan sam kod nas u klubu i bojim se da æu malo du¾e pauzirati. Koliko? Još ništa ne znam. Nadam se ne dugo rekao je Sudiæ u ponedjeljak oko podne kada smo ga kontaktirali nakon što je dobio dozvolu od kluba da mo¾e posjetiti ljekara-specijalistu.

Sudiæ je na širem spisku selektora Safeta Sušiæa. Pape je kazao da æe u narednom periodu pratiti talentovanog stopera Malmea, ali da Sudiæ neæe dobiti poziv za prijateljski meè u Štokholmu protiv Švedske.

– Izrazio sam ¾elju da igram za BiH, ali u tome u situaciji kada sam povrijeðen ne bih mogao ništa više kazati. Sada mi je najmanje do nogometa. Bit æe prilike da razgovaramo na temu reprezentacije BiH dodao je Sudiæ.

(Avaz Sport)