Sueddeutsche Zeitung: NK Travnik imao 2 igraèa koje je Kladionièarska Mafija ubacila???

ImagePrema informacijama Njemaèkih novina Sueddeutsche Zeitung, NK Travnik je imao èak i dvojicu igraèa koji su bili ubaèeni od strane Mafije koja je finansirala èitave ljetne pripreme ovog BH Kluba u Švicarskoj. Ove informacije je Sueddeutsche Zeitung dobio od Dr¾avnog Tu¾ilaštva iz Bochuma u Njemaèkoj.

Navodi se da je NK Travnik ovu dvojicu igraèa dobio putem preporuke jednog èlana Mafije èije je porijeklo iz Hrvatske a inaèe je nastanjen u Nürnbergu. Uz pomoæ ovih igraèa rezultati su namještani u prijateljskim utakmicama koje je Travnik igrao u Švicarskoj. Da li su ti igraèi još u klubu ili su samo bili na probi to se ne zna.

Od Travnièana je tra¾eno da izgube protiv FC Siona sa tri gola razlike što je na kraju i uèinjeno rezultatom 4-1 za Sion.

Takoðer utakmica protiv Xamaxa iz Neuchatela je namještena i ona je na kraju glasila 3-2 za Xamax.

Ukupna zarada Mafije u ove dvije utakmice je iznosila preko 152 000 eura.

Sve ove opklade plasirane su na Azijskim kladionicama!!

 

link na ovaj èlanak:

 

http://www.sueddeutsche.de/sport/39/495365/text/

 

 

Va¾no je napomenuti da su èelnici Travnika u BH medijima odbacili sve optu¾be i da su izjavili da je realno izgubiti utakmice protiv Švicarskih ekipa koje su jaèe od Travnika.

Da, realno je izgubiti, ali namještanje poraza s koliko golova i ukupan broj golova je opcija na kojoj je po svemu sudeæi Travnik bio umješan. Sueddeutsche Zeitung je jedna ozbiljna novina koja ne objavljuje špekulacije veæ ima potvrðene informacije iz Njemaèkog Tu¾ilaštva.

Predsjednik Nogometnog Saveza BiH Sulejman Èolakoviæ je izjavio za medije da mu je smiješno da se sumnja u poštenje Premijer Lige BiH. Mo¾e se komotno reæi da je Sulejman Èolakoviæ ispao smiješan kao i sve ostalo što iz Saveza dolazi. Ovu izjavu Sulejmana Èolakoviæa treba nominovati za VIC godine.

Njemaèko tu¾ilaštvo je potvrdilo da je u Premijer Ligi BiH osam utakmica namješteno u periodu 2008-2009 godine. Da bi stvar još jadnija bila na sastanku koje je organizirala UEFA prisustvovao je Munib Ušanoviæ osuðeni kriminalac za utaju novca u Nogometnom Savezu BiH.

Jadno i Sramotno je da se jedan takav èovjek bori za regularnost Premijer Lige i predstavlja u svijetu naš Nogometni Savez.

 

 

BHF Press