Kodro: Nema mjesta za strah


ImageNogometni reprezentativci BiH juèer su otputovali iz Beèa za Tokio, gdje æe 30. januara odigrati prijateljski meè protiv Japana.

Selekcija Zemlje izlazeæeg sunca u subotu je veæ odigrala jedan prijateljski meè i to protiv Èilea, a završilo je 0:0, pa novi selektor Japanaca protiv naše reprezentacije ¾eli popraviti dojam i najavljuje sigurnu pobjedu. Njegove nakane mogle bi biti olakšane èinjenicom da je BiH u Japan otputovala sa gotovo treæim sastavom, nakon što je selektoru Mehi Kodri otkazalo 30-ak igraèa, koje klubovi nisu pustili na okupljanje, s obzirom na to da je meè sa Japanom zakazan van FIFA termina.

Ipak, Kodro je pred polazak u Japan rekao kako ne smatra da je ekipa koju je poveo u Tokio treæa po jaèini, veæ…

Ovo je najbolje što imamo, ka¾e Kodro, ne ¾eleæi omalova¾avati kvalitet igraèa iz Premijer lige, koji èine gro ekipe koja æe igrati protiv Japana.

Imam neke vizije kako æemo igrati, ali ne ¾elim ih govoriti preko novina. Najbitnije od svega je da vidimo sve igraèe na djelu, a znamo svi pod kakvim okolnostima smo pravili spisak i šta se sve dešavalo, ka¾e nam Kodro i dodaje:

Buduænost bh. nogometa smo poveli u sadašnjost. Neki od ovih igraèa koji su na spisku definitivno su buduænost našeg fudbala i sada, umjesto da ih pogledamo za tri èetiri mjeseca, dobili smo priliku da ih odmah vidimo na djelu. Ipak, moram priznati da æe biti teško, jer je poèetak prvenstva i ne znam koliko æemo moæi vidjeti njihove stvarne kvalitete, ali bez obzira na krajnji ishod i sve što se dešava, uvjeren sam da æe biti pozitivnih stvari, smatra Kodro i naglašava kako je njegovim momcima potrebna maksimalna podrška, a da æe oni pokazati koliko mogu.

Optimista sam i uopšte se ne bojim nekog debakla. Što više, ne razmišljam o porazu. Ako se desi, desi, ali ako uðemo u igru sa strahom od nekog debakla, onda bismo mogli i pretrpjeti ubjedljiv poraz, ali ako se postavimo ravnopravno, onda se mo¾emo nositi sa Japancima. Ovu utakmicu ne vidim kao mjesto za strah, veæ mjesto za dokazivanje, za pokazivanje kvalitete, za nametanje pojedinaca kako bismo mogli na njih raèunati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

 

osloboðenje