Prosinečki i Marinović objavili imena igrača za predstojeće utakmice

Press konferencija na kojoj su selektor A reprezentacije Robert Prosinečki i U-21 Vinko Marinović objavili imena igrača za predstojeće susrete, održana je danas u hotelu „Europe“ u Sarajevu.

Prosinečki je saopštio spisak od 23 igrača. Na spisku se nalaze:

Prosinečki je o spisku rekao:

„Asmir Begović nam je javio da ima problema sa koljenom, te smo ga poštedili dolaska na ove dvije utakmice. Dobro će mu doći odmor jer je igrao veliki broj utakmica i dopustili smo mu da ne dolazi na ovo okupljanje. Možemo biti zadovoljni činjenicom da su nam reprezentativci standardni u svojim klubovima i igraju veoma dobro. Rotiraćemo igrače u ovoj utakmici. Pozvali smo i Prevljaka koji je u odličnoj formi. On je talentovan igrač i imaće minutažu u ovim utakmicama.

Šef struke našeg „A“ tima je još dodao:

„Cilj je da se još bolje upoznam sa igračima, ali i oni sa mojim načinom rada. Svi će dobiti minutažu. Skoro svi nastupaju po 90 minuta u mečevima svojih klubova i ne bih želio da igraju čitave dvije utakmice jer su umorni. Tako da će svi imati priliku da se pokažu.“

Marinović je saopštio spisak od 24 igrača. Na spisku se nalaze:

Vinko Marinović se takođe obratio predstavnicima medija:

„Imamo dvije utakmice i veoma su bitne. Pobjedom u Velsu smo omogućili sebi da smo još u igri za Euro. Međutim, idemo utakmicu po utakmicu. Moramo zaboraviti kako smo odigrali taj susret i pobijedili, jer je Vels ipak kvalitetna ekipa. U ovoj grupi svako može pobijediti svakoga. Nadam se da će igrači kao i do sada pružiti maksimum i da će iz toga doći i rezultat. Žao mi je što su povrijeđeni Menalo i Trkulja. Imaćemo priliku da isprobamo golmana Bešića iz Marseja koji je mlad igrač i koji će nam značiti u budućnosti.“

„A“ reprezentacija će 23. marta u Razgradu i 27.3. u Le Havreu odigrati prijateljske utakmice sa Bugarskom i Senegalom, dok će mlada selekcija u kvalifikacijama za EURO 2019. 23. ovog mjeseca u Zenici dočekati Vels, a 27. marta gostuje u Lihtenštajnu.

N/FS BIH / BHF PRESS