U-19: BiH bolja od Makedonije u drugoj prijateljskoj utakmici

Juniorska selekcija BiH je nakon pobjede od 3:0 prije dva dana, danas u zeničkom Trening kampu još jednom pobijedila vršnjake iz Makedonije, ovaj put sa 1:0.

Amar Beganović je u 3’ sa desne strane ubacio loptu u kazneni prostor gdje je Edis Smajić pokušao glavom, ali je golman Makedonije David Denkovski uhvatio loptu.

Makedonci su uzvratili u 13’ kada je Filip Boškovski pokušao sa distance, ali je Adnan Kanurić na golu bh. tima dobro intervenisao.

Izabranici Tonija Karačića do prednosti dolaze u 20’. Nikola Kosanić se oslobodio čuvara i sa dvadesetak metara pogađa lijevi gornji ugao Denkovskog za 1:0.

Nedim Hadžić je u 47’ sa desetak metara šutirao u golmana Makedonije, a gosti su najbolju šansu propustili u 60’ kada je Mario Naumovski izašao sam na golmana Kanurića koji je odlično intervenisao i ostalo je 1:0.

Stefan Kovač je u 75’ snažno šutirao sa 25 metara, ali je Denkovski izbacio loptu u korner. Nakon udarca iz ugla pokušao je i Rijad Sadiku iz povoljne pozicije, a lopta je otišla pored lijeve stative. To je bila posljednja prilika na utakmici.

Bosna i Hercegovina-Makedonija 1:0 (1:0)
Trening centar NS/FS BiH, Zenica.
Sudija: Semir Sarajkić (Sarajevo).
Sudije asistenti: Haris Baković (Sarajevo), Mirza Demir (Kakanj).
4. sudija: Sabrija Topalović (Zenica).

Golovi: 1:0 Kosanić (20’).

Žuti kartoni: Ferati, Naumovski, Kolevski, Grozdanovski (Makedonija).

Bosna i Hercegovina: Adnan Kanurić, Milan Mirić, Amar Beganović, Rijad Sadiku, Ševkija Resić, Edis Smajić, Nedim Hadžić, Nikola Kosanić, Alen Mustafić, Halid Šabanović, Berin Brzović. Igrali su još: Stefan Kovač, Imad Rondić, Saša Maksimović, Nidal Kožljak, Amir Velić. Selektor: Toni Karačić.

Makedonija: David Denkovski, Filip Antovski, Džejmi Perčeski, Stefan Simonovski, Anes Osmanoski, Besnik Ferati, Stefan Naumčeski, Bojan Kolevski, Borjan Panovski, Tomče Grozdanovski, Filip Boškovski. Još su igrali: Altin Sefo, Mario Naumovski, Marko Georgievski, Emir Skenderi, Besir Ramadani, Filip Aleksovski, Kristijan Dodevski. Selektor: Dobrinko Ilievski.

Selektor Toni Karačić je po završetku susreta rekao: „U ovom dvomeču smo vidjeli dva lica i protivnika i nas. U prvom meču smo dominirali, dok je danas i Makedonija pokazala kvalitet. Dobro je što smo pobijedili, ali moramo još da radimo. Mislim da smo na dobrom putu i da ćemo spremni dočekati kvalifikacije i plasirati se u elitni krug.“

Defanzivac Rijad Sadiku je izjavio: „Ovo su bile dvije dobre test utakmice pred kvalifikacije sa kvalitetnim protivnikom. Prvi meč smo odigrali bolje. Danas nam je nedostajalo nekoliko igrača, ali i pored toga mislim da smo prikazali dobru igru. Odradili smo što smo trebali i bićemo spremni do kvalifikacija. Tamo nas očekuje teška grupa, ali naš cilj je prolaz u narednu kvalifikacionu rundu.“

N/FS BIH