U18 – žene: Belgija bolja od BiH

Ženska juniorska košarkaška reprezentacija poražena je od Belgije u drugoj utakmici Evropskog prvenstva do 18 godina koje se održava u Mađarskoj.

Naše košarkašice su na ovo prvenstvo stigle sa ciljem da pokušaju izboriti opstanak u A diviziji, a djelovalo je već nakon prve četvrtine susreta da je takvo što za nas nedostižno, jer je Belgija odigrala zaista vrhunski period igre i imala je vodstvo rezultatom 21:6.

Ipak, naš tim je zaigrao nešto bolje u drugoj četvrtini, ali tek je blago smanjio prednost Belgije. Rezultat je na poluvremenu glasio 30:16 za Belgiju. Treća četvrtina donijela je dosta izjednačenu košarku u kojoj je naš tim ipak bio bolji i smanjio je dodatno vodstvo Belgije, na 50:38 pred posljednji dio meča.

A u njemu je naš tim odigrao vrhunski, ali i pored toga nije uspio doći do pozitivnog rezultata. Susret je okončan rezultatom 55:51 za Belgiju, a povratak u meč koji je naš tim napravio u finišu susreta svakako daje nadu da ćemo u jednoj od narednih utakmica uspjeti odigrati nešto bolje i izboriti opstanak.

Sandra Azinović je za naš tim ubacila 15 poena, uz 5 skokova i 4 asistencije, a kod Belgije najbolja je bila Billie Massey, također sa 15 poena, uz 13 skokova i 3 asistencije.

Statistički učinak juniorki protiv Belgijanki

Posljednju utakmicu grupne faze grupe D naše juniorke igraju danas (ponedjeljak) protiv Francuske sa početkom u 13 sati.

Sport1.ba/BHF PRESS