U18 – žene: Ugovorene prijateljske utakmice sa Srbijom, Hrvatskom i Austrijom

Ženska juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je danas u Novi Bečej, gdje će odigrati prve trening utakmice protiv selekcije domaćina Srbije.

Selektor naše U18 reprezentacije Goran Lojo ističe da su djevojke radile zaista kvalitetno prethodnih 14 dana u Sarajevu i kaže:

– Po dolasku iz Portugala priključile su nam se igračice koje su nastupile na Europskom prvenstvu U20, a to su Dragana Domuzin, Sandra Azinović, Naida Glotić, Sara Heljić i Ivona Krakić. Ipak, još uvijek nismo kompletni. U dogovoru sa Stručnim štabom i direktorom reprezentacije, u subotu će nam se u Slavonskom Brodu priključiti i Melisa Brčaninović. Očekujem da se u mečevima protiv Hrvatske u kompletnom sastavu pokažemo u pravom izdanju.

Kada su pitanju selekcije Srbije i Hrvatske, sa kojima će juniorke odmjeriti snage u pripremnom periodu, Lojo je istakao da se radi o izuzetno kvalitetnim reprezentacijama.

– Pratili smo njihove trening mečeve. Srbija je prije nekoliko dana savladala Sloveniju sa uvjerljivih 40 razlike, što govori o tome da imaju izuzetno kvalitetnu selekciju ove godine. Mečevi u Novom Bečeju pokazaće na kom smo nivou, a onda imamo vremena da neke stvari za koje uočimo da nisu u redu, ispravimo već u Slavonskom Brodu protiv Hrvatske. Djevojke se zaista trude, maksimalno se zalažu na treninzima i ako ovako nastave, vjerujem da možemo do dobrog rezultata u ovim pripremnim utakmicama – kaže Lojo.

Bh. juniorke sutra i prekosutra očekuju trening utakmice protiv Srbije, a potom putuju u Slavonski Brod, gdje će odigrati mečeve (nedjelja i ponedjeljak) protiv selekcije Hrvatske. Bh. juniorke zatim će se na nekoliko dana vratiti u Sarajevo, a onda će preko Austrije, gdje će imati posljednju provjeru pred početak Eurobasketa, nastaviti put za Šopron, gdje će nastupiti na Europskom prvenstvu A divizije.

KS BIH