Trofej Makedonije 2017: Seniori doputovali u Skoplje

Muška seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine otputovala je sinoć u Skoplje, gdje će učestvovati na turniru “Trofej Makedonije 2017”.

Seniori će u Skoplju odmjeriti snage sa selekcijama Holandije, Portugala i domaćina Makedonije, a direktor naše reprezentacije, Siniša Kovačević ističe da su pripremne utakmice jako važne, kako bi se podigao nivo igre pred odlučujuće mečeva pretkvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

– U Makedoniji ćemo imati protivnike po mjeri. To su selekcije koje takođe igraju pretkvalifikacije, što je približno sličan nivo igre kao kod reprezentacija sa kojima ćemo se sastati u zvaničnim utakmicama. Nama je svaka utakmica bitna. Ekipa je mlada i kroz ove trening mečeve igrači trebaju da se sazrijevaju i podižu nivo igre – rekao je Kovačević i dodao:

– Očekujemo da će momci u Makedoniji pokazati zavidan nivo borbenosti i požrtvovanja, kao u mečevima protiv Bjelorusije. Samo to zajedništvo i borbenost mogu nam donijeti zadovoljavajući rezultat.

U Skoplje sinoć nisu otputovali Džanan Musa i Obrad Tomić zbog poovreda, a o čemu se zapravo radi, direktor Siniša Kovačević kaže:

– Musa je u procesu rehabilitacije. Još uvijek nije prošlo sedam dana od povrede nosa koju je zadobio u meču protiv Bjelorusa, a nakon obavljenih kontrolnih pregleda imaćemo tačnu informaciju kada će se priključiti ekipi. Tomić je imao manjih zdravstvenih problema, zbog čega mu je naloženo mirovanje sedam dana, pa će se ekipi priključiti po povratku iz Makedonije.

Bh. košarkaši su u ranim jutarnjim satima stigli u Skoplje i danas su već odradili prvi trening u Sportskom centru “Boris Trajkovski”.

Prvi meč na turniru “Trofej Makedonije 2017”  odigrati će sutra od 18.00 sati protiv selekcije Holandije. Izabranike Duška Vujoševića u petak očekuje susret sa Portugalom, dok je u subotu od 20.00 sati na programu utakmica između BiH i Makedonije.

KS BIH