Šuman objavio širi spisak rukometaša za kvalifikacione utakmice s Finskom

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH objavio je širi spisak igrač na koje će računati u dvije utakmice kvalifikacija za EURO 2018 u Hrvatskoj protiv Finske. Prvi duel na programu je 4. maja u Vanti, a drugi tri dana kasnije u Goraždu.

Na selektorovom spisku našlo se nekoliko novih imena, ali to ne mora značiti da će dobiti i priliku da zaigraju u dresu BiH, jer će za susrete sa Fincima Šuman morati odrediti 16 igrača. Po prvi put na širem spisku bh. tima nalaze se Tarik Kasumović iz turskog Goztepea i Ibrahim Haseljić iz slovenačkog Gorenja. Tu je i nekoliko povratnika u konkurenciju za reprezentaciju, kao što su Damir Efendić, Muhamed Zulfić, Adnan Bečić, Emir Građan, Duško Čelica, Kosta Savić i Tarik Vranac.

Okupljanje je planirano za 1. maj u hotelu “Hills“ na Ilidži, gdje će i obaviti pripreme za dvomeč sa Fincima. Treba naglasiti da su dueli sa Finskom za Šumanove izabranike ključni u borbi za odlazak na Evropsko prvenstvu. Neophodne su im dvije pobjede da bi ostali u igri za jedno od prva dva mjesta. U suprotnom bh. rukometaši se mogu oprostiti od završnog turnira u Hrvatskoj.

Šumanov spisak:

golmani: Benjamin Burić, Nebojša Grahovac, Damir Efendić;

lijeva krila: Tomislav Nuić, Alen Ovčina;

desna krila: Muhamed Zulfić, Adnan Bečić;

pivoti: Vladimir Vranješ, Senjamin Burić, Muhamed Toromanović, Elmir Građan;

lijev bekovi: Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Duško Čelica, Vladan Lončar, Tarik Kasumović, Tarik Vranac;

srednji bekovi: Marko Tarabochia, Ivan Karačić, Saša Marjanac, Josip Perić, Mario Pavlak;

desni bekovi: Marko Panić, Dejan Malinović, Kosta Savić i Ibrahim Haseljić.

Anadolija