LJILJANI ĆE BITI, SVE DRUGO ĆE PROĆI

alt

Mi kao navijačka skupina BHFanaticos moramo da se oglasimo o sramotnom ponašanju i sramotnim dešavanjima prije i tokom kvalifikacijskih susreta rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine u Vitezu 02.01.2014. protiv Latvije i 08.01..2014. protiv Estonije.

Ponašanje Policijskih službenika PP Vitez prema nama navijačima Bosne i Hercegovine i prema simbolima i zastavama Republike Bosne i Hercegovine je bilo naprosto ponižavajuće i diskriminirajuće. Nazivali su nas raznim ružnim imenima a zastavu sa Ljiljanima su nazivali terorističkom zastavom nepoželjnoj na utakmicama reprezentacije Bosne i Hercegovine u Vitezu.
Sve to krijući se iza sigurnosnih razloga i navodeći kako ova zastava može izazvati nacionalnu i vjersku mržnju i netrpeljivost. 
Iz istih razloga sve zastave i svi navijački rekviziti sa oznakama Ljiljana su oduzimani na ulazu u dvoranu. 
Nakon ulaska u dvoranu primjetili smo nekoliko navijača u dresovima Republike Hrvatske i obilježjima hrvatskog naroda.

Obraćamo se prvenstveno vama gospodine Ljubane Frljiću, vi koji ste zapovjednik PP Vitez i čiji je šovinistički, diskriminacijski scenario provođen protiv navijača Bosne i Hercegovine i njenih obilježja. 
Po kojem zakonu zabranjivate unošenje zastave sa Ljiljanima, po kojem zakonu i sa kojim pravom vaši Kerberi ispred dvorane nazivaju ovu zastavu terorističkom, po kojoj logici ova zastava i ova obilježja mogu izazvati nacionalnu i vjersku netrpeljivost i mržnju!?
Po kojem zakonu ovu zastavu nazivate ilegalnom i zabranjenom?
Vjerovatno ste vođeni vlastitom mržnjom prema državi Bosni i Hercegovini, državi u kojoj živite i radite, vjerovatno ste vođeni vlastitim šovinizmom i ekstremizmom prema svemu što je neHrvatsko. 
Vjerovatno iz ovih razloga vam smetaju i obilježja Bosne i Hercegovine i njena zastava pod kojom je Republika Bosna i Hercegovina priznata pod okriljem Ujedinjenih Nacija, zastava srednjevjekovne Kraljevine Bosne i Hercegovine pod dinastijom Kotromanića, zastava koja je predložena i usvojena upravo od strane hrvatskog naroda na Skupštini Republike Bosne i Hercegovine prije rata 1992.

Za razliku od vas i vaših sljedbenika, mi kao navijačka skupina nismo nacionalisti i nismo politički opterećeni a kao dokaz vam navodimo našu toleranciju prema skupini momaka koja je ušla u dvoranu sa Hrvatskim obilježjima. Nama oni nisu smetali, ni oni ni njihova obilježja jer su dobrodošli svi koji su prijateljski rapoloženi i opredjeljeni.

Zastava sa Ljiljanima je za nas simbol Bosne i Hercegovine od srednjeg vijeka pa do danas i ona je simbol svih njenih građana koji Bosnu i Hercegovinu prihvataju kao svoju državu.
Simbol svih njenih građana bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost, bez obzira kako se zovu i kojem se Bogu mole. 
Tu simboliku nam ne možete oduzeti, ne možete je zabraniti ni vi, ni bezumnici s
lični vama, bez obzira na sve vaše napore i pokušaje.

Ne može nam je oduzeti ni gospoda Cerić i Ganić privatizirajući je i proglasavajući je zastavom svih Bošnjaka na tamo nekakvom Kongresu Bošnjaka cijelog svijeta. Niko nam to ne može zabraniti ni oduzeti.
Sve te vaše maloumne pokušaje možete objesiti mačku o rep.

To je Naša zastava, zastava naših potomaka koji će je preuzeti od nas i voljeti isto onako kako je mi volimo, nositi u srcu kao što je mi nosimo.
To je naša zastava: ZASTAVA REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE

Moramo vam reći i da nismo nešto posebno iznenađeni niti ljuti na vaše postupke i vaše ponašanje jer nam je drago da ste pokazali svoje pravo lice. Lice ŠOVINIZMA I MRŽNJE.

Na zadnjoj utakmici smo odustali od unošenja naših simbola u dvoranu jer nismo željeli praviti nerede pred važnu utakmicu naše reprezentacije, nismo htjeli kvariti i propustiti slavlje naših reprezentativaca. Nismo htjeli pogaziti svoj Obraz jer smo tako obećali.
Ima još utakmica, na stotine, na hiljade, rukometnih, nogometnih, košarkaških i mnogih drugih. Vijoriće se naši Ljiljani opet na tribinama i u Vitezu i Visokom , Goraždu, Mostaru, širom čitave Evrope i svijeta. To vam obećavamo pred Bogom i pred ljudima.
Ljiljani će opet biti na tribinama pa makar ih morali tetovirati na leđima, na prsima pa ako treba i na čelu. Bilo kako ali LJILJANI će se opet vijoriti. Za Nas, za sve one koji vole Bosnu i Hercegovinu, za sve one koji nisu zadojeni mržnjom i šovinizmom, za sve Nas i za Našu djecu i buduće generacije.

LJILJANI ĆE BITI, SVE DRUGO ĆE PROĆI

BHFanaticos