Reprezentacija RS u fudbalu – HAHAHAH

ImageŠega, šala, vic, šprdaèina, zajebancija… Bilo kako bilo, ovih dana se Dodikovi idolopoklonici razmahuju da bi se što više pribli¾ili golemoj guzici svog vo¾da. Pazite samo. U vrijeme kada se ne mogu (bolje reæi NEÆE) okupiti najbolji reprezentativci BiH, a sve radi poznatog kriminala, nepotizma , javašluka i ostalih aferima koji „krase“ BH fudbalski/nogometni savez, maloumnici iz manjeg entiteta su skontali da bi bilo najbolje osnovati nekakvu entitetsku reprezentaciju.

Nebuloze i apetiti (otvorila se guzica, jelde?) idu do takvih granica da bi oni podnijeli i nekakve zahtjeve za registraciju FIFA-i da bi mogli igrati nekakve utakmice. To ne bi bilo nimalo èudno da se, recimo, desilo nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma tj. nakon rata. Malo je indikatorno da se ovakvi „apetiti“ dešavaju upravo sada, u vrijeme kada retorika i politika Dodika poprima sve oblike Karad¾iæeve separatistièko-èetnièke politike s poèetka ‘90-ih godina.

Vidjeli „struènjaci“ da ima dosta rupa u glavama trenutnih foteljaša kriminalnog krovnog fudbalskog/nogometnog saveza BiH pa bi oni kompletnu situaciju iskoristili u svoju korist, tj. u korist njihovog vo¾da. A naišli su i na plodno tlo da realizuju takvu ideju: plati Munibu viskija i kuravu, Ilju ionako kurac libo za BiH, a Sulji pokloni kakav veliki suncobran za vikendice i ihahahaaaj – mo¾eš raditi sa N/F S BiH šta te volja.

A to što se ne mogu pronaæi kvalitetni igraèi da makar „na male“ odigraju tekmu, e to nikoga nije briga. Jer ovdje se ne vodi raèuna o fudbalu/nogometu i ovo je samo „šuplja“ prièa, zasigurno smišljena na nekoj od pijanki koje je za svoje podanike organizovao lièno ON – vo¾d od Laktaša.

 

BHF Press