Poraz od Francuske ‘B’ selekcije u drugoj prijateljskoj utakmici

Ženska seniorska reprezentacija BiH poražena je danas sa 0:2 od Francuske „B“ selekcije u prijateljskom susretu koji je odigran u Trening centru NS/FS BiH u Zenici.

Francuska je do prednosti došla iz prve prilike na utakmici. Igrala se 20’ kada je Gauvin sa 15 metara bila precizna za 0:1. U 42’ gošće su imale još jednu priliku, ali je Jaurena iz slobodnog udarca pogodila prečku.

Bh. reprezentativke su najbliže golu bile u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Radeljić je izvela slobodan udarac sa oko 25 metara, a lopta je prošla tik pored desne stative gola Francuske.

Prva prilika u drugom periodu igre viđena je u 63’. Dajana Spasojević je pokušala iskosa sa desne strane protivničkog kaznenog prostora, ali nije bila precizna.

U 78’ sa distance je pokušala Dali, a Almina Hodžić je bila na visini zadatka i zaustavila je taj šut. Dali je uspjela u 82’ da se upiše u listu strijelaca. Pogodila je iz jedanaesterca za 0:2.

Bosna i Hercegovina-Francuska 0:2 (0:1)
Trening centar NS/FS BiH, Zenica.
Sudija: Nihad Ljajić.
Sudije asistenti: Alen Beganović, Edis Trklja.
4. sudija: Zerin Bajrambašić.

Golovi: 0:1 Gauvin (20’), 0:2 Dali (82’ penal).

Žuti kartoni: Kuliš, Nikolić, Radeljić (BiH), Romanelli (Francuska).

BiH: Almina Hodžić, Nikolina Dijaković (90. Andrea Grebenar), Antonela Radeljić (90. Alma Jašarević), Melisa Hasanbegović, Aida Hadžić, Milena Nikolić, Lidija Kuliš (88. Marina Lukić), Dajana Spasojević (90. Jelena Milović), Amela Kršo, Nikolina Vujadin (82. Zerina Piskić), Mejrema Medić (82. Selma Kapetanović). Selektor: Samira Hurem.

Francuska: Elisa Launay, Mylene Tarrieu (64. Kenza Dali), Thea Greboval (85. Marine Defeur), Howa Cissoko, Aminata Diallo (85. Viviane Assevi), Ines Jaurena, Lindsay Thomas (75. Perle Morroni), Marion Torrent, Clara Mateo, Valerie Gauvin (85. Estelle Cascarino), Marion Romanelli (75. Charlote Lorgere). Selektor: Jef Niemeczki.

Selektorka bh. tima Samira Hurem je po završetku susreta izjavila: „Bolje smo odigrali danas u donosu na prvi susret, ali evidentno je da nam nedostaje svježine, kao i širine na klupi. Bio je ovo dobar prijateljski dvomeč. Nama je cilj da se kroz ovakve utakmice spremimo za kvalifikacije i iz tog razloga hvala NS/FS BiH što nam je omogućio susrete sa Francuskom.“

U prvom susretu prije dva dana Francuska je pobijedila sa 1:0.

N/FS BIH